Din ce este făcută îngheţata din comerţ. Ingredientul ciudat pe care îl conţine

de: Sabina Anastasia
07 08. 2023

Înghețata este unul dintre cele mai consumate deserturi în sezonul cald. Deși este mult iubit de români, puțini sunt cei care cunosc tehnica de fabricare a produsului. Află în rândurile de mai jos ce ingredient ciudat conține înghețata din comerț. Cum este menținută rece.

Cum se face înghețata din comerț

Sezonul estival vine la pachet cu multe plăceri, dintre care unele fac parte din sfera culinară. Un popular desert consumat de români când temperaturile ating valori foarte ridicate este înghețata. Poate fi cumpărată din magazinul de la colțul străzii, marile supermarketuri sau poate fi preparată acasă.

Unele gospodine preferă să pregătească înghețată acasă, bucurându-se de un curcubeu de arome speciale, de la ciocolata clasică la cea cu infuzie de matcha și unt de arahide. Oricum ar fi, un lucru e cert: dacă îți place înghețata, nu ai cum să nu găsești o aromă care să îți placă.

Mulți români obișnuiesc să consume înghețată, atât cei din categoria de vârstă a copiilor, cât și cei din categoria de vârstă a adulților. Cu toate acestea, majoritatea nu știu ce ingrediente se folosesc în procesul de preparare a desertului din comerț.

Playtech Știri îți explică ce ingrediente se folosesc pentru a prepara desertul în aparatul de înghețată. Producătorii utilizează, în cadrul procesului, un ingredient cel puțin ciudat, despre care majoritatea nici nu au auzit. Înghețata poate fi înghețată propriu-zis datorită lui.

Ce ingredient ciudat conține

Înghețata din comerț conține mici cristale de gheață, bule de aer și picături de grăsime, toate unite printr-o compoziție dulce vâscoască, a explicat Chris Clarke, autorul cărții The Science of Ice Cream. Pentru a sta unite, ingredientele trebuie înghețate și menținute reci, altfel textura va fi distrusă.

Secretele unei înghețate perfecte sunt două la număr. Primul se referă la faptul că bulele de aer și cristalele de gheață trebuie să fie cât mai mici. Al doilea presupune ca ingredientele, laptele, crema, zahărul și restul aromelor, să fie amestecate într-un aparat care să inducă răcirea.

Pe vremuri, pentru a face acest lucru se folosea gheață. Astăzi, însă, producătorii apelează la un ingredient ciudat, anume amoniacul lichid. După ce amestecul este bine închegat, se adaugă fructe sau bucăți de ciocolată sau alte produse, apoi totul se depozitează în cutii.

Cutiile cu înghețată sunt răcite rapid, pentru ca structura desertului să se întărească. Ele sunt menținute de producători la temperaturi de sub 0 grade Celsius, pentru ca produsul să își păstreze forma inițială.