Din ce este făcută, de fapt, pizza de la Luca. Mulţi români o cumpără fără să aibă habar
Luca este una dintre cele mai cunoscute simigerii din țară, puțini fiind cei care nu au cumpărat măcar o dată un produs de la ei. Fie că este vorba despre un covrig, o merdenea, o felie de pizza, cu toții au gustat, cel puțin o dată, din celebrele lor preparate. Haide să vedem, însă, din ce este făcută pizza lor.
Din ce este făcută pizza de la Luca
Covrigăria Luca este una dintre cele mai des frecventate de către români. Cei care sunt pe fugă în drum spre muncă, școală sau pur și simplu au poftă de un covrig, o plăcintă sau orice alt preparat din gama Luca fac o scurtă oprire și își iau o ”gustare”. Printre produsele preferate se numără și pizza, care se vinde, de regulă, la felie.
Haide să vedem ce ingrediente se folosesc pentru prepararea ei.
Blat pizza 40cm – 560 g
- 345 g de făină albă de grâu
- apă
- zahăr alb
- amestec de ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
- sare extrafină iodată
- drojdie
- 200 g Mozarella (lapte, cheag, fermenți lactici, sare)
- pulpă de roșii
- 130 g șuncă fundiță (pulpă de porc din UE, apă, carne de porc, amidon, șorici, agent de întărire: lactat de sodiu; sare, zaharuri: dextroză; proteină vegetală din soia, stabilizatori: trifosfati; fibre vegetale, proteină animală din porc, agent de îngroșare: caragenan; antioxidanți: ascorbat de sodiu, extract bogat în tocoferol; potențiator de aromă: proteină vegetală hidrolizată, extract de drojdie; arome, conservant: nitrit de sodiu, tratament de suprafață: lactat de sodiu, acid lactic)
- 60 g salam feliat (carne de porc din UE, slănină, carne de vită, proteină vegetală din SOIA, sare, condimente (muștar), zaharuri (zahăr, dextroză, glucoză, zaharoză), acidifiant (glucono-delta-lactonă), antioxidanți (acid ascorbic, ascorbat de sodiu), arome, potențiatori de arome (monoglutamat de sodiu, guanilat disodic, inozinat disodic, colorant (carmine), culturi starter, tratament de suprafață (lactat de sodiu, acid lactic)
- ardei kapia
- ciuperci champignon
- 30 g măsline negre (măsline, apă, sare, regulator de aciditate (gluconat de fier),conservant (acid lactic)), se arată scris pe site-ul oficial.
Citește și: Ce conţin covrigii de la Luca, de fapt. Mulţi români îi consumă crezând că sunt sănătoşi
Declarația nutrițională
Majoritatea produselor de patiserie conțin o cantitate semnificativă de calorii și grăsimi. Iată ce conține pizza de la Luca:
- Valoare Medie (g) 100g
- Pizza 32cm – 670g / Pizza 40cm – 1130g
- Valoare Energetică Kj 953 / 1051
- Valoare Energetică Kcal 227 / 250
- Grăsimi 10g / 12g
- din care acizi grași saturați 4,9g / 5,2g
- glucide 24,3g / 32,3g
- din care zaharuri 2,5g / 4,1g
- proteine 10,9g / 12,6g
- sare 1,6g / 1,9g