Din ce este făcută brânza Pilos de la Lidl. Puţini români ştiu ce consumă, de fapt

de: Stan Nicu
01 08. 2023

Foarte mulți români își fac cumpărăturile de la Lidl, iar când ajung acasă au în plasele cu cumpărături și un anumit tip de brânză care este disponibil doar la retailerul german. Astăzi vă dezvăluim din ce este făcută brânza Pilos de la Lidl. Puţini români ştiu ce consumă, de fapt.

Ce conține brânza Pilos de la Lidl și unde este făcută. Ai să rămâi surprins

În cadrul magazinelor Lidl tot ceea ce ține de produse lactate, brânză, iaurt sau cașcaval, sunt vândute sub marca Pilos.

De fapt, acestea sunt unele dintre cele mai cumpărate produse de către românii care merg în Lidl. Principalul motiv este acela că au un preț accesibil, mulți dintre români neștiind, spre exemplu, din ce este făcută brânza Pilos.

Produsele lactate Pilos sunt disponibile doar in magazinele Lidl

Românii, forțați să cumpere tot ce este mai ieftin

În contextul în care trăim într-o perioadă cu multe trubulențe financiare, mulți dintre români se îndreaptă către produsele mai ieftine. O variantă foarte des aleasă este cea a produselor Pilos, de la Lidl, fiind printre cele mai accesibile ca preț.

Acestea sunt produse chiar la noi în România, însă mai sunt și câteva care vin și din Ungaria, Polonia sau Cehia.

Spre exemplu, laptele Pilos, cu 1,5% grăsime, este produs de fabrica de lapte Albalact din județul Alba. La fel, iaurtul de 150 de grame cu 1,5% grăsime este produs la fabrica de lapte din Brașov, iar cel cu 3,5% grăsime este produs de către  la o fabrică din Mureș.

Unde se produce cașcavalul afumat cu fum de fag

De asemenea, cașcaval afumat cu fum de lemn de fag este produs de Five Continents Group din comuna Răchiți, în județul Botoșani. În schimb, smântână de 150 de grame cu 20% grăsime, este fabricată în Sole-Mizo din Budapesta, Ungaria.

Cei care cumpăă iaurtul natur de 150 de grame cu 3,5% grăsime trebuie să știe că este produs de MIRDATOD PROD SRL din Reghin, județul Mureș. În plus, iaurtul Natur de 400 de grame, cu 1,5% grăsime, este produs de compania Friesland Campina România SA Fabrica Târgu Mureș, județul Mureș.

Din ce este făcută brânza Pilos, de fapt

De asemenea, iaurtul grecesc Pilos de 140 de grame și cu 10% grăsime este produs de Albalact din județul Alba, în timp ce Kefirul de 1 litru și cu 1,5% grăsime este produs de Sredzka Spoldzielnia Mleczarska Jana, Polonia. Pe de altăparte, Laptele bătut la cutie de 1 litru de 1,5% grăsime este produs de compania Moravia Lacto din Cehia.

În schimb, Untul cu 65% grăsime este produs la Arad, ia Brânza telemea de vaci Pilos este produsă la Brașov.

Nu în ultimul rând, cei pe care i-am făcut curioși trebuie să știe că brânza Pilos de la Lidl este făcută din 60% brânză din lapte de vacă degresat pasteurizat și 40% smântână fermentată pasteurizată.