Brânza feta este unul dintre cele mai îndrăgite preparate, adorat de mulți români. Deși mulți îl consumă, nu știu din ce este, de fapt, preparat și ce ingrediente conține. Nu te-ai fi așteptat să fie mai sănătoasă decât brânza de vacă, specialiștii au spus adevărul.
Brânza Feta reprezintă un tip de telemea obținută din lapte de oaie sau capră, uneori chiar dintr-o combinație a acestor două tipuri de lapte. Acest sortiment de brânză nu se remarcă doar prin gustul său distinctiv, ci și prin proprietățile benefice pe care le aduce sănătății.
Este important să menționăm că aceste aspecte sunt valabile doar în cazul rețetelor care respectă tradiția și folosesc ingrediente naturale, excluzând astfel variantele comerciale care pot conține uleiuri vegetale și alte elemente absente în rețeta tradițională.
Pentru că mulți au schimbat rețeta, oamenii nu mai au încredere în acest preparat și spun că nu ar conține lapte. Adevărul este, de fapt, că totul depinde de modul în care este preparată. De asemenea, nu are nici multe calorii și este o gustare ușoară, perfectă pentru organism.
Brânza feta poate fi făcută și acasă destul de ușor. Chiar dacă te gândești că nu iese ca cea din comerț, află că nu există nicio diferență între cele două feluri. Ai nevoie de doar trei ingrediente și poți folosi orice lapte dorești, în funcție de preferințe.
INGREDIENTE
-1 l de lapte
-1 lingură de smântână
-sare după gust
MOD DE PREPARARE