Noi scumpiri pentru abonații DIGI | RCS&RDS! Vin la numai 3 luni după ultimele creșteri de preț
DIGI | RCS&RDS vine cu o veste nu tocmai bună pentru cei care vor să se aboneze la ei, dar, posibil, și pentru cei care sunt deja abonați. Compania a majorat prețul pentru energie electrică pentru consumatorii casnici, după ce, la începutul acestui an, majorase deja prețurile.
DIGI | RCS&RDS furnizează și energie electrică, nu doar servicii de telefonie mobilă, internet fix și televiziune. De fapt, Digi Energy obișnuia să fie cel mai ieftin furnizor de electricitate din România, cel puțin pentru consumatorii casnici.
DIGI | RCS&RDS mărește iar prețurile
La numai trei luni de la prima majorare de peste 30% a prețului, compania mărește iar tariful.
La Digi Energy, prețul propriu de furnizare a energiei electrice în cadrul ofertei tip pentru clienți casnici (preț de listă) este de 0,305 lei/KWh, fără TVA, la care se adaugă taxa de rezervare de 0,2 lei/zi, fără TVA. Dacă ești deja client Digi la serviciul de televiziune prin cablu Digi TV și/sau la serviciul de internet fix Digi Net, beneficiezi de prețul de 0,280 lei/KWh, fără TVA-preț de furnizare, la care se adaugă taxa de rezervare de 0,2 lei/zi, făra TVA, precizează compania pe site-ul oficial.
Cât a fost majorarea precedentă făcută de DIGI | RCS&RDS
Înainte de majorări, prețul pentru energie era de doar 0,255 de lei/kWh și 0,230 lei pentru cei care erau deja abonați Digi. Prețurile menționate sunt fără costurile de distribuție, transport și alte taxe, iar Digi adăuga la aceste tarife și un „abonament” de 0,22 de lei pentru fiecare zi de consum.
DIGI | RCS&RDS mărește acum prețurile la energie cu 20%, după ce le-a mai majorat o dată, în februarie 2019, cu 34%. Astfel, în nici șase luni, Digi a crescut prețul la energie cu 50%. Compania a ajuns să vândă energie peste prețurile reglementate de ANRE (Autoritatea Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei).
Ce poți să faci dacă te-ai săturat de prețul majorat
Dacă nu ești mulțumit de noua majorare de preț, ești liber, în calitate de consumator casnic, să revii la piața reglementată dacă prețurile sunt mai mici.
Vezi AICI cum poți să te întorci la piața reglementată de energie electrică.