Diferențele dintre ouăle albe și ouăle maro din Lidl, Kaufland și alte magazine. Ce să știi înainte să le cumperi
Marile lanțuri de magazine pun la dispoziția clienților o gamă foarte variată de produse. Printre acestea se numără și ouăle, nelipsite din coșurile de cumpărături ale românilor. Cu toții acum cumpărat, măcar o dată, un cofraj cu ouă dintr-un supermarket, dar oare știm și care este diferența dintre ele? Iată de ce unele sunt albe iar altele maro.
Diferențele dintre ouăle albe și ouăle maro din supermarket
Ouăle sunt unul dintre alimentele nelipsite din frigiderele românilor. Baza unor deserturi delicioase, sau a unor mâncăruri naționale foarte gustoase, acestea sunt și un bun aliat al sănătății. Cu toate acestea, diferența de culoare a ouălor este un element de care ar trebui să ții cont atunci când le cumperi.
Întotdeauna am văzut ouă de culori diferite și, cu siguranță, există un motiv pentru care ele capătă nuanțe diferite. Deși există mai multe teorii despre acest detaliu, numai una este adevărată.
Ei bine, culoarea și rasa găinii este cea care determină culoarea ouălor, cele brune provin de la găini brune, iar cele albe de la găini albe, dar nu din cauza penelor, ci din cauza lobilor și a clapetelor de pe cap. Acest detaliu exterior este cel care marchează interiorul.
Ce să știi înainte să le cumperi
Așadar, culoarea cojii este singura diferență între cele două tipuri de ouă. Dacă o găină cu pene maro și una cu pene albe au fost crescute în aceleași condiții, ouăle lor vor avea aceeași calitate și aceeași valoare nutritivă, în ciuda faptului că au o culoare diferită la coajă.
Este un element care va sfârși prin a fi cel care va face diferența la nivel estetic, dar nimic nu va afecta gustul sau proprietățile.
Citește și: Ce înseamnă cifra 1 de pe ouăle din Lidl, Kaufland sau Carrefour. Aşa îţi dai seama ce mănânci, de fapt
Duritatea cojii
Un alt aspect important de menționat este că ouăle maro nu au coaja mai tare decât cele albe. Factorul care influențează duritatea cojii unui ou este vârstă găinii. O găină tânără va face întotdeauna ouă cu coaja mai tare.
Culoarea gălbenușului
Ouăle cu coaja maro nu au gălbenușul mai intens. Atât culoarea acestuia, cât și a cărni, este dată de cantitatea de porumb pe care găinile o mănâncă. Prin urmare, dacă o înaripată de curte mănâncă mai multe grăunțe, vă face ouă cu un gălbenuș mai galben și va avea pielea ușor gălbuie.
Citește și: Cum îţi dai seama că ouăle din piaţă nu sunt de ţară, de fapt. Detaliul care arată clar că eşti păcălit