Diferențele dintre Cola la sticlă, Cola la doză și Cola la sticlă de plastic. Care este cea mai bună și de ce

Diferențele dintre Cola la sticlă, Cola la doză și Cola la sticlă de plastic. Care este cea mai bună și de ce
Care este cea mai bună Cola și de ce. Diferențele dintre Cola la sticlă, Cola la doză și Cola la sticlă de plastic.

Este deja clar pentru toată lumea că un consum excesiv de Coca Cola poate dăuna grav sănătății. Totuși, trebuie să recunoaștem că, cel puțin ocazional, suntem tentați să cumpărăm câte o sticlă de acest tip de băutură. Te-ai întrebat vreodată care este cea mai bună Cola și de ce? În rândurile de mai jos vom explica prin ce se diferențiază o Cola la sticlă de o Cola la doză și o Cola la sticlă de plastic.

Care este cea mai bună Cola și de ce

Rețeta generală a Coca Cola presupune folosirea zahărului, a uleiurilor de citrice, a vaniliei, scorțișoarei și a unei arome acide. Desigur, pe piață există mai multe mărci de băuturi, care se diferențiază prin ingredientele folosite. Cheia este apa carbogazoasă, în care sunt adăugați coloranți și conservanți.

Este în regulă dacă bei o Coca Cola din când în când – atât timp cât nu exagerezi. Această băutură nu este deloc recomandată copiilor. Specialiștii din sănătate spun că poate cauza probleme serioase la nivelul organismului minorilor.

Dacă ai remarcat vreodată că o băutură carbogazoasă are gust mai bun dacă este ambalată într-un anumit tip de recipient, nu te-ai înșelat. Într-adevăr, aroma sucurilor este diferită, în funcție de felul în care sunt depozitate. În spatele acestui proces există o explicație științifică.

Substanțele acide din Coca – și nu numai – pot să determine declanșarea unor reacții care influențează gustul băuturii carbogazoase. De exemplu, unele substanțe conduc la îndepărtarea ruginei. Cu siguranță ai auzit și tu că poți să folosești Coca Cola pentru a curăța vasul de toaletă. Acest tip de substanțe sunt atât de puternice încât pot să curețe complet calcarul.

Dacă analizăm situația la rece, nimeni nu și-ar dori ca stomacul său să fie supus unor astfel de procese, nu-i așa? Însă nu vom discuta astăzi despre aceste caracteristice ale băuturilor carbogazoase, ci despre care este cea mai bună Cola. Dintre cele trei tipuri de băutură, se recomandă să consumați Cola doar la sticlă.

Diferențele dintre recipientele Coca Cola

Oamenii de știință au studiat felul în care factorii externi influențează gustul băuturii, în funcție de modul în care este depozitată. Vorbim aici despre expunerea la căldură, la lumina soarelui, despre timpul de depozitare, dar și despre ambalajul în care este depozitată băutura.

Există reacții chimice care pot face ca sucul să își schimbe gustul. Din acest motiv, Cola la sticlă poate să vă placă mai mult decât cea la doză sau la sticlă de plastic. În cazul băuturilor depozitate sub formă de doză, aluminiul absoarbe o mare parte din aroma zaharată a sucului. Acest lucru se întâmplă prin intermediul unui polimer al aluminiului.

Vei observa că dacă achiziționezi o Cola la sticlă de plastic, gustul său este mai dulce decât cel al sucului depozitat la doză. Această diferență se produce deoarece lichidul este impregnat cu acetaldehidă.

Citește și: Adevărul despre mitul sucurilor fără zahăr. Care este cea mai bună soluție pentru băuturile îndulcite: „Asta face diferența!”

Cercetătorii au concluzionat că sticla conservă cel mai bine proprietățile băuturii carbogazoase. Iar asta deoarece lichidul interacționează mai puțin cu oxigenul. În acest fel, aroma clasică a Coca Cola rămâne aproape intactă.