Diferențele dintre brioșele cu unt și brioșele cu ulei. Ce trebuie să știi înainte să le prepari
Vrei să prepari brioșe pentru un eveniment special, însă nu știi ce ingrediente să folosești în rețetă? Playtech Știri îți explică diferența dintre micile prăjituri preparate cu unt și cele preparate cu ulei de floarea-soarelui. Ce trebuie să știi, înainte de a pune la cuptor desertul.
Brioșele, micile prăjituri pe care le poți servi la orice eveniment special
Brioșele au întrecut de mult timp ciocolata, vanilia și, în unele cazuri, chiar și înghețata. Cei mici sunt mari iubitori ai acestui desert, lăsând întotdeauna platoul de la masă gol. Nu sunt doar prăjiturele pentru copii însă, fiindcă brioșele se servesc astăzi și la nunți, restaurante și nu numai.
În funcție de rețetă, brioșele pot fi perfecte pentru aproape orice ocazie ce impune servirea unui desert dulce și aromat. Și de ce să cumperi prăjiturelele de la o patiserie scumpă, când poți să prepari singură în bucătărie bunătățile? Nu depui mult efort și, în plus, economisești bani.
Citește și: Secretul celui mai gustos cheesecake. Se va coace uniform și nu va avea deloc crăpături
Principalul secret al celor mai bune brioșe
Dacă teama ta este că desertul nu va ieși întocmai cum îți dorești, nu ai motive să îți faci griji. Ai observat vreodată că unele brioșe sunt mai înalte sau mai crescute decât altele, în timp ce unele parcă au mai multă savoare? Acest lucru nu echivalează cu o greșeală sau eroare în procesul de preparare.
În materialul de astăzi, Playtech Știri îți va explica ce ingredient să folosești – unt sau ulei -, în funcție de rezultatul pe care vrei să-l obții. Micile prăjituri preparate cu unt nu vor ieși la fel ca cele preparate cu ulei de floarea-soarelui. Este principalul secret pe care trebuie să-l știi. Iată de ce!
Care sunt diferențele dintre brioșele preparate cu unt și brioșele preparate cu ulei
Brioșa preparată cu unt are, într-adevăr, o aromă savuroasă, fiindcă intensifică gustul de vanilie. Este mult mai moale, mai delicată și mai sfărâmicioasă decât cea preparată cu ulei, gustul său fiind mai elevat. Brioșa preparată cu ulei are o textură mai spongioasă. Totuși, ea crește mai mult.
Așadar, dacă vrei să prepari brioșe, îți recomandăm să introduci în compoziție ingredientul care să îți satisfacă dorințele. Totuși, pentru un aspect estetic plăcut, ar fi bine să folosești uleiul. Brioșa preparată cu unt nu crește foarte mult, însă nu putem ignora faptul că are aromă mai fină.
Citește și: Cum încorporezi corect pudra de cacao în deserturi. Tehnica prin care îi activezi aroma
Pentru ca brioșele să iasă pufoase, îți recomandăm să nu amesteci prea mult compoziția formată din ingrediente, ci doar cât e necesar. Făina se adaugă alternativ cu laptele în compoziție. Acest detaliu ajută la omogenizarea tuturor ingredientelor, fără a se transforma într-o pastă inestetică.