Diferența colosală descoperită între femei și bărbați. Studiile nu mint
Diferențele dintre femei și bărbați sunt discutate de ani de zile, iar între ambele părți există certuri cu privire la drepturi, studii, locuri de muncă și educație. Totuși, ce s-a descoperit acum întrece orice imaginație.
Ce diferență există între femei și bărbați. Ce studii au fost făcute publice
Studiile făcute de specialiștii de la Eurostat clarifică diferențele dintre femei și bărbați. Multe discuții au avut loc în ultimii ani cu privire la aceste aspecte, dar totul s-a aflat abia acum!
Atunci când vine vorba de studiile universitare, un nou studiu pune accent pe diferențele dintre sexe. Se pare că 46% dintre reprezentantele sexului frumos au dus la capăt studiile, în timp ce bărbații au o rată mai mică, anume 35%.
Între timp, România este codașă în UE privind numărul de tineri ce și-au dus la capăt studiile. Numărul de tineri aflați între 25 și 34 ce și-au dorit să facă acest pas uriaș pentru educație este unul foarte mic, anume 25% în 2020.
Cât despre diferențele dintre femei și bărbați cu privire la studiile universitare, se pare că aici intervin anumiți factori, printre care abandonul școlar, ce au dus la rezultatele transmise de specialiști printr-un nou studiu.
Nimeni nu se aștepta la așa ceva. Specialiștii au făcut anunțul
Acest lucru a fost explicat de un sociolog ce a pus accent pe faptul că, în învățământul preuniversitar, bărbații sunt mai predispuși să renunțe la studii. Între timp, există mai multe absolvente de sex feminin în studiile superioare.
„Rata de abandon este mai mare la băieți în învățământul preuniversitar, rezultatele la testele standardizate cum este PISA sunt mai bune la fete decât la băieți.
Femeile mai degrabă aleg în învățământul secundar superior, rutele teoretice, de ce? Pentru că astea sunt cele care duc către facultate și apoi, inerent sunt mai multe absolvente de gen feminin la studii superioare.”, a explicat Adrian Hatos, potrivit Aleph News.
Rata abandonului școlar, în creștere. Vești triste
Din păcate, rata abandonului școlar se va afla în creștere în perioada următoare dacă nu se fac anumite schimbări în educație. Trebuie găsite soluții pentru ca elevii să își dorească să meargă mai departe în învățământul superior.
„Să îmbunătățim tot ce se întâmplă în preuniversitar. Să ne gândim la fiecare copil în parte, nu doar la copii de 10.
Când văd aceste statistici cu mediile de 10, nu ne interesează mediile de 10, pentru că noi suntem responsabili de toată populația școlară, de fiecare elev care există într-o școală, nu doar de unii sau de alții, ci de toți. Și ar trebui să nu scăpăm niciunul.”, a spus Claudia Cionchină, expert în educație.