Diego Maradona a murit. Fostul fotbalist lasă în urmă 10 copii îndurerați

de: Dumitrache Diana
25 11. 2020

312 goluri, 588 de meciuri jucate, 10 trofee şi… 10 copii. Diego Maradona, zeul Argentinei, a murit. Fostul mare fotbalist lasă în urmă 10 copii îndureraţi, dar şi milioane de fani şocaţi de vestea tragică.

Diego Maradona a lăsat 10 copii în urmă

Diego Maradona a murit la 60 de ani, lăsând în urmă 10 copii îndureraţi, o carieră în fotbal care nu a putut fi încă egalată, dar şi milioane de fani din întreaga lume care îl plâng pe El D10S. Cu o viaţă marcată de droguri, alcool, nopţi pierdute şi scandaluri de dopaj, fostul mare fotbalist şi-a recunoscut copiii avuţi cu mai multe femei.

Căsătorit o singură dată, cu Claudia Viilafane, din 1984 şi 2004, cei doi au avut împreună două fete: Giannina (31 de ani) şi Dâlma (33 de ani). Imediat după despărţire, Maradona l-a recunoscut pe Diego Sinagra, născut în 1986, la Napoli. Jana este dintr-o relaţie cu Valeria Sabalain, în timp ce Diego Fernando este fiul care s-a născut din relaţia cu Veronica Ojedo.

În Cuba, acesta a avut patru copii: Joana, Lu, Javielito şi Harold. De asemenea, fostul mare fotbalist ar fi mai fi avut un fiu, în La Plata. Între anii 2000 şi 2005, El D10S a petrecut mai multe perioade de timp în Cuba, unde a urmat tratamente pentru a scăpa de dependenţa de cocaină.

“Maradona are patru copii în Cuba cu care ţine legătura. Trebuie să vorbesc cu Diego care deocamdată nu i-a recunoscut, însă îşi va asuma responsabilităţile ce-i revin”, a asigurat avocatul starului argentinian, Matiaş Morla, în urmă cu doi ani.

Avocatul nu a precizat numele, sexul sau vârsta, menţionând doar că aceştia provin din relaţiile lui Maradona cu trei femei.

Care a fost ultima dorinţă a starului argentinian

Pe 30 octombrie, Diego Maradona împlinea 60 de ani, ocazie perfectă pentru a mărturisi, fără să ştie, ultima dorinţă.

“Visez să mai înscriu un gol Angliei, dar cu mâna dreaptă”, a spus acesta, rememorând unul dintre cele mai importante meciuri ale carierei sale.

Meciul legendar a fost cel dintre Mexic şi Anglia (2-1), în sfertul de finală al Campionatului Mondial din 1986. Atunci, Maradona a marcat cele două goluri ale echipei sale. Primul a rămas în istorie: a atins subtil mingea cu mâna stângă.

“Nu regret niciun moment acel gol cu mâna, nu-l voi regreta nici mâine, nici peste 10 sau 20 de ani şi nici măcar pe patul morţii. Cu mâna stângă am făcut tick-tick şi mi-am pus capul în spatele ei. Ei au strigat: Mâna, mâna! Ce mâna? Gol! Gol! La revedere!”, spunea Maradona.