Diana Șoșoacă, un nou scandal în Parlament după votarea certificatului verde: „Toți acești oameni sunt călcați în picioare” VIDEO

Diana Șoșoacă, un nou scandal în Parlament după votarea certificatului verde:  „Toți acești oameni sunt călcați în picioare” VIDEO
Diana Șoșoacă, împotriva certificatului verde

Au fost momente tensionate în Senat, acolo unde politicienii au votat ordonanța care va reglementa certificatul verde. Prezentă la datorie, Diana Șoșoacă a transmis live momentul votului, dând în vileag politicienii care s-au împotrivit dorinței cetățenilor și au au votat pentru introducerea certificatului verde, cât și pe cei care s-au abținut sau au votat împotriva.

Diana Șoșoacă și AUR, împotriva certificatului verde

Senatoarea independentă, Diana Șoșoacă este singurul politician care transmite live din timpul ședințelor din Senat, astfel că românii pot avea acces pentru o perioadă scurtă de timp în culise, observând interesul pe care politicienii îl acordă problemelor cu care se confruntă poporul.

După intrarea Bucureștiului în scenariul roșu, aceștia s-au adunat în Senat pentru a vota introducerea pașaportului verde care va permite în diferite spații și activități publice. Singurii care au votat împotriva introducerii certificatului au fos Diana Șoșoacă și membrii partidului AUR, în timp ce partidul PSD s-a abținut.

De asemenea, George Simion a acuzat Guvernul Cîțu pentru înălcarea Constituției, în timp ce Rodica Boancă, senator AUR, a solicitat amânarea dezbaterii și votului pe acest proiect. Diana Șoșoacă, așa cum ne-a obișnuit pe toți, a fost mai vocală, strigând din sală că această inițiativă încalcă drepturile și libertățile omului.

„Nu se pot restrânge drepturi și libertăți și nu pot fi afectate drepturile și libertățile decât prin lege. Nu prin ordonanță de urgență, nu prin hotărâre de Guvern. Mai mult, avem rezoluția UE care menționează că acest pașaport nu poate limita drepturile celorlalți, nu poate discrimina, ceea ce se întâmplă acum.

Am înțeles că azi Bucureștiul e în roșu. Nu mai aveți cum să vă faceți congresul. Slavă Domnului, rămâne Cîțu la guvernare. Altfel, venea Orban.

Toată lupta pentru recuperarea drepturilor… Oamenii morți în Revoluție sunt călcați în picioare. Dumneavoastră instituiți dictatura! E dictatură! E rușinos că vorbim așa ceva”, a strigat Diana Șoșoacă, din sală.

“Decizia ședinței le aparține liderilor”

Pe baza faptului că prezența la vot a fost redusă, Rodica Boancă, senator AUR, a transmis că partidul pe care îl prezntă va vota împotriva acestei prevederi, solicitând totodată amânarea votului.

„AUR va vota împotriva acestei mizerii. Pe procedură, solicit președintelui să amâne votul și dezbaterea pentru că sala e goală”, a transmis politicianul.

În replică, Anca Dragu, președintele Senatului, a refuzat cererea pe motiv că decizia le aparține liderilor, iar cei absenți vor vota telefonic.

„Este decizia liderilor de a avea sesiune de vot azi pe acest punct de pe ordinea de zi. Solicitarea dumneavoastră nu se întemeiază”, a spus aceasta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI