Diana Șoșoacă, răsturnare de situație: ‘Am depus plângere împotriva lui Arafat și Cîțu’. Ce va face senatoarea

Diana Șoșoacă, răsturnare de situație: ‘Am depus plângere împotriva lui Arafat și Cîțu’. Ce va face senatoarea
Diana Șoșoacă spune că nu există dosar impotriva ei la DIICOT

În urmă cu 24 de ore apăreau în spațiul public informațiile conform cărora Diana Șoșoacă era vizată de procurorii DIICOT într-un dosar ce ancheta boictoul de la Răchiteni. SUrse judiciare decalrau că acuzațiile ce i se aduc senatoruli, grave de altfel, erau de infracţiuni contra securităţii naţionale. Seantorul a decis să elucideze aceste informații, invitată fiind de jurnalistul Victor Ciutacu de la România TV.

Diana Șoșoacă spune că nu există dosar impotriva ei la DIICOT

În septembrie, împreună cu un grup de protestatari anti-vacciniști, Diana Șoșoacă mergea la Răchiteni pentru a vedea care este situația acolo. Senatorul își justifica prezența, spunând că oameni din localitate ar fi chemat-o, ca urmare a unor situații dramatice. Conform relatărilor în live-ul de pe Facebook, Diana Șoșoacă declara că oamenii erau obligați să se vaccineze în Răchiteni de către autoritățile locale, care ar fi încălcat astfel dreptul fiecăruia de a alege.

„Acolo, în Răchiteni, a fost instaurat codul roşu, deşi nu există niciun infectat, niciun mort. Toate magazinele şi cârciumile erau deschise, a dat domnul primar dispoziţie să le închidă când a aflat că sunt eu acolo.

La centrul de vaccinare, la ora 9 nu era nimeni, i-au lăsat pe oameni o oră şi ceva fără să-i bage în seamă. Vaccinurile erau transportate cu maşina personală a doamnei doctor, într-o cutie de carton, deşi pe prospectul înmânat chiar de dânsa ca trebuie ţinute în frigider până la 4 grade Celsius.”, a declarat Diana Şoşoacă la România TV.

Cât despre informațiile cu privire la presupusul dosar DIICOT, Diana Șoșoacă a făcut precizările de rigoare, în cadrul emisiunii jurnalistului Victor Ciutacu, declarând:

„Este eronat ce se prezintă. La acest moment nu exiista dosar împotriva mea. Există o plângere a domnului Cepoi, şeful DSP. Este o anchetă în rem, dacă există fapta. Eu vă spun că fapta nu există şi nu am oprit pe nimeni de la vaccinare.

Mai mult, am demonstrat că nu există niciun infectat în respectiva comună. Eu am fost acolo, în jurisdicţia mea şi la chemarea oamenilor care mi-au spus că sunt obligaţi să se vaccineze.”, a mai spus senatorul de Iași.

„Am formulat o plangere pe numele primarului, domnului Cepoi, Raed Arafat, Citu, Rafila”

Declarațiile senatorului vin să facă lumină în acest caz, deși sursele judiciare dădeau ca sigure aceste informații. Mai mult de-atât, Diana Șoșoacă anunța aseară, la același post TV, că a inițiat o plângere atât pe numele primarului din Răchiteni, cât și a celorlalți factori de decizie, implicați în gestionarea actualei crize.

„DIICOT nu are competenţă în ce mă priveşte pe mine. De ce s-a transmis la DIICOT. Eu, pe 8 noiembrie am formulat o plângere pe numele primarului, domnului Cepoi, Raed Arafat, Citu, Rafila, pentru deturnare de fonduri şi grup infracţional, înaltă trădare, rele tratamente aplicate minorului şi încă altele. Iar pentru acest denunţ, acest dosar se duce către DIICOT.”, a mai spus Diana Șoșoacă la România TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI