Diana Șoșoacă, furioasă pe părinții din România. A izbucnit nervos la adresa lor: ”Nu gândiți?!” VIDEO

Diana Șoșoacă, furioasă pe părinții din România. A izbucnit nervos la adresa lor: ”Nu gândiți?!” VIDEO
Diana Șoșoacă critică dur decizia guvernului Cîțu

O nouă zi, o nouă intervenție din partea senatorului Diana Șoșoacă! După ce autoritățile au dat liber întregii populații la vaccinarea anticovid, au anunțat și o nouă campanie pentru copii. Deși o decizie controversată, mulți tineri sub 18 ani au mers la vaccinare. Nu într-un număr mare cum și-ar fi dorit coordonatorul campaniei. Având în vedere acest aspect, Diana Șoșoacă a reacționat, încă odată, și pe această temă.

România a demarat campania de vaccinare pentru copii și adolescenți

România anunța demararea vaccinărilor COVID-19 pentru adolescenți, devenind printre primele țări din UE care a făcut acest lucru. Decizia a venit după ce Comisia Europeană a aprobat utilizarea fotografiei BioNTech / Pfizer pentru copii cu vârsta de 12 ani și peste.

Executivul UE a aprobat utilizarea vaccinului pentru adolescenți pe 31 mai, la o săptămână după ce EMA a aprobat vaccinul pentru grupa de vârstă. Fiecare dintre cele 27 de state membre ale UE poate decide acum dacă își extind campaniile de vaccinare la adolescenți.

Primul ministru Florin Citu a declarat că minorii de 12 ani și peste pot începe să primească vaccinul COVID-19 de la 1 iunie, declarând:

„Susțin vaccinarea pentru populație, avem nevoie de cât mai mulți oameni vaccinați,. Când vorbim despre tineri sub 18 ani, părinții și tutorii sunt cei care iau deciziile, iar ei trebuie să ia cele mai bune decizii.

Conform datelor disponibile până în prezent, 98.134 de minori cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au fost vaccinați. Potrivit unui raport privind dorința elevilor de a se vaccina, 45,5% dintre studenți consideră că este foarte important să se vaccineze.”, a spus Florin Cîțu.

Diana Șoșoacă critică dur decizia guvernului Cîțu

Datele statistice arată că, până la această oră, peste 98.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au fost vaccinați în România. Dacă până acum Diana Șoșoacă critica vehement decziile guvernului de a vaccina în masă populația țării, acum a decis să ia la rost și noua campanie de vaccinare a celor mici.

Într-o intervenție pe contul său de Facebook, Diana Șoșoacă s-a dezlănțuit încă odată asupra autorităților. Comparația făcută de senator cu animalele duse la tăiere a fost cea care a generat, totuși, un val de dezaprobare. Cu toate astea Diana Șoșoacă și-a continuat criticile dure la adresa guvernanților.

„Cum poți să-ți duci copilul la vaccinare ca și când ți-ai duce animalul la tăiere? Nu gândești?!

Nu există niciun copil mort de COVID. Toate cazurile copiilor cu COVID au fost ușoare”, a declarat Diana Șoșoacă pe Facebook, potrivit Realitatea PLUS.

Alte state europene vor aproba vaccinarea copiilor

În afară de România, inclusiv Italia a anunțat demararea campaniei de vaccinare pentru minorii de 12 ani și nu numai. Se așteaptă ca alte țări din Europa să urmeze exemplul. Unele pot continua inițial să acorde prioritate vaccinării adulților.

În același timp pot vaccina numai copii cu probleme de sănătate preexistente care îi fac vulnerabili la virus. Vaccinarea BioNTech / Pfizer a fost deja aprobată pentru utilizare de către copiii cu vârsta de peste 12 ani din Statele Unite și Canada.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI