Diana Șoșoacă are tot mai multe probleme. Dosarul deschis împotriva senatoarei a ajuns la DIICOT

de: Ștefan R. Apostol
17 11. 2021

În urmă cu două luni, senatorul independent de Iași, Diana Șoșoacă, bloca activitatea unui centru de vaccinare din comuna Răchiteni (Iași) care se afla în scenariu roșu. Momentul era filmat și transmis LIVE de aceasta pe Facebook. În acea zi, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Iași, doctorul Vasile Cepoi, nu a fost vaccinată nicio persoană. Astăzi procurorii DIICOT au primit dosarul în care Șoșoacă este acuzată de infracţiuni contra securităţii naţionale, conform unor surse judiciare.

Diana Șoșoacă la un pas de suspendare în Parlament

În septembrie, alături de un grup de apropiați, anti-vacciniști, Diana Șoșoacă făcea deplasarea la Răchiteni, unde, pe 4 septembrie, bloca ușile centrului de vaccinare din localitate. „Jos masca! Jos masca! Jos mascații! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, striga Diana Șoșoacă, secondată de susținători, totul fiind transmis LIVE pe Facebook.

„Minciuna carantinării localităţilor din România! Oamenii nu ştiu că sunt carantinaţi!

Totul este o minciună! Cifrele sunt false! Raportările sunt false! Totul pt bani şi crimă”, declara senatorul de Iași, Diana Șoșoacă în live-ul de pe Facebook din Răchiteni.

În același live pe Facebook din comună, senatorul a vorbit despre posibilele nereguli din centrul de vaccinare, justificându-și prezența acolo prin faptul că Răchiteni este în circumscripția sa electorală. Au trecut după luni de la protest, iar Diana Șoșoacă a mai trecut prin acuzații dure în Parlamentul României, totul culminând cu cererea suspendării din activitatea senatorială, tocmai datorită modului în care acționează.

Senatorul luat în vizor de procurorii DIICOT

Astăzi, la două luni de la evenimentele de la Răchiteni, conform G4Media, dosarul a fost trimis de Parchetul General către DIICOT astăzi procurorilor DIICOT, dosar în care Diana Șoșoacă este vizată, fiindu-i aduse acuzații grave.

În dosarul trimist către DIICOT sunt specificate infracțiunile de care se face vinovată, acestea fiind infracţiuni contra securităţii naţionale. În Codul Penal sunt explicate clar noțiunile acestei infracțiuni, după cum urmează:

„Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”, prevede articolul 404 din Codul Penal.

În cazul în care procurorii DIICOT vor da curs acestui dosar, conform Codului Penal, și dacă se dovedesc acuzațiile, Diana Șoșoacă ar putea risca cel puțin un an de închisoare, asta în cazul în care procurorii nu vor cere în instanță pedeapsa maximă, și anume cea de 5 ani. Pentru moment procurorii DIICOT nu au dat niciun comunicat pe marginea acestui dosar, și nici Diana Șoșoacă nu a avut vreo reacție publică.