04 mart. 2023 | 15:56

Diana Baicu, dezvăluiri importante despre îngrijirea pielii. Explicațiile specialistei VIDEO EXCLUSIV

Sănătate
Diana Baicu, dezvăluiri importante despre îngrijirea pielii. Explicațiile specialistei VIDEO EXCLUSIV
Sfaturi pretioase pentru ingrijirea pielii

Diana Baicu este conectată la industria internațională de beauty de peste 25 de ani, de când a înființat compania care distribuie produse profesionale pentru saloane și clinici. Cu o experiență vastă în domeniu, femeia de afaceri este la curent cu trendurile și are ocazia să testeze printre primii produse și servicii revoluționare. În interviul exclusiv acordat pentru Playtech-Știri, Diana Baicu ne-a oferit sfaturi prețioase, din care am aflat ce e mit și ce e adevăr în materie de skincare.

Ponturi despre îngrijirea pielii

Specialista Diana Baicu ne-a oferit ponturi despre cum putem să arătăm și să ne simțim bine în pielea noastră.

Multă lume are impresia că produsele cu SPF sunt indicate doar vara sau dacă mergem la mare.

Diana Baicu: Întotdeauna spun că, dacă ar fi vorba să alegem un singur produs, am alege produsul cu SPF, pentru că protecția solară trebuie făcută atât vara, cât și iarna, pentru că vorbim de razele ultraviolete, fie că este vară, fie că este iarnă acestea există și ne agresează pielea în aceeași măsură

Este adevărat că cea mai bună cremă antirid este crema cu SPF?

Diana Baicu: Dintr-un punct de vedere da. Și în momentul de față există foarte multe creme hibride, care au și SPF, iar când vorbim despre SPF, trebuie să vorbim despre un SPF 50, dar care conțin și ingrediente active anti-aging sau pro-aging.

Produsele se aleg în funcție de tipul tenului și condiția lui

Cum ne dăm seama dacă un produs ne este potrivit?

Diana Baicu: Este normal, atunci când ne alegem produsele, trebuie să ținem cont de tipul nostru de ten. Și ca tip de ten există: uscat, gras și mixt. După aceea ținem cont de condiția tenului, pentru că tenul nostru este de un anumit tip, dar, în același timp, poate să fie sensibil, poate să fie matur, poate să fie predispus la înroșire, poate să fie cu foarte multe imperfecțiuni. Condiția tenului în acel moment era de așa natură, încât nu ți se potrivea crema care era potrivită doar tipului tău de ten normal.

„Putem folosi orice produs în ruptură de ritm”

De la ce vârstă trebuie folosite cremele antirid? Să nu le folosim pentru tenul tânăr?

Diana Baicu: Este un mit. Putem să folosim creme antirid deja de la 25 de ani sau după 25 de ani și putem să folosim orice produs în ruptură de ritm. Ce înseamnă ruptură de ritm? Vedem că tenul nostru nu mai arată așa cum obișnuiam să îl vedem în oglindă. Nu mai este la fel de strălucitor, nu mai este la fel de ferm, atunci putem să folosim și crema antirid sau putem să folosim o cremă pentru fermitate, chiar dacă, teoretic, nu este potrivită pentru vârsta tenului nostru, folosim doar un recipient până l-am terminat și apoi trecem la o cremă care este potrivită pentru condiția tenului nostru.

Pașii unei rutine corecte de skincare

Ritualurile de frumusețe coreene implică opt pași, cum e corect să îngrijim, de fapt, pielea?

Diana Baicu: Da, ritualurile de îngrijire coreene sau japoneze implică foarte mulți pași și sunt corecte. Doar că, în momentul de față, există foarte multe produse eficiente de tipul 2 în 1, 3 în 1, așa că nu neapărat trebuie să avem 8 pași de îngrijire ca să avem o rutină de îngrijire corectă. Cel mai important este să avem rutina de îngrijire corectă potrivită tenului nostru.

Ne puteți detalia etapele unei rutine de îngrijire?

Diana Baicu: Etapele esențiale sunt curățarea, în primul rând, sunt adepta dublei curățări, adică să folosim un produs liposolubil și apoi un produs hidrosolubil, seara facem întotdeauna dublă curățare, dimineața putem să facem o curățare simplă, dar întotdeauna curățăm tenul și dimineața.

Trebuie după aceea să exfoliem tenul de două ori pe săptămână, dar cu produsul în concentrația potrivită tipului nostru de ten, condiției tenului și vârstei noastre, foarte important de precizat. Apoi, dacă vrem într-adevăr un rezultat wow, trecem la aplicarea de concentrat, fiolă în principiu, care este ca un fel de booster, apoi ne aplicăm ser, cremă și după aceea ne aplicăm crema cu SPF, dacă crema pe care am aplicat-o nu conține SPF. Putem să aplicăm de două ori pe săptămână, poate de trei ori, o mască. Deci avem mulți pași.

Săpunul face bine tenului sau e indicat să folosim doar produse speciale de curățare?

Diana Baicu: Săpunul clasic nu face bine tenului, pentru că îl curăță mult prea agresiv, dar să știți că, în ultimii ani, au apărut săpunuri formulate în așa fel încât putem să le folosim cu încredere pentru curățarea tenului.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
ANAF nu poate să vândă terenurile Elenei Udrea. La ce preț au ajuns bunurile
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
UNGARIA nu a mai rezistat. A luat decizia la care NIMENI nu s-ar fi așteptat
Capital.ro
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Tribunalul Iaşi, după ce românca a dat în judecată Casa de Pensii: "Pensia a fost calculată corect"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
O nouă EPIDEMIE în TOATĂ Europa. BOALA care FACE deja RAVAGII
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro