Dialog halucinant în tren. Controlor de bilete, surprins când le spune călătorilor că nu există pandemie și că poartă masca „de proști”. Care a fost reacția CFR

Imagini revoltătoare au fost surprinse în această dimineață într-un tren, pe ruta București-Constanța. Un controlor a fost surprins fără mască, spunându-le călătorilor că nu este pandemie și nu trebuie să poarte nicio mască. Imaginile au ajuns pe mâna conducerii CFR, iar aceștia au adus lămuriri cu privire la comportamentul neadecvat al angajatului.

„Doar nu purtăm mască de deștepți”

Imaginile surprinse astăzi de dimineață au revoltat o țară întreagă, după ce un controlor de tren a încurajat oamenii să nu poarte mască în vagon, deși acest lucru este obligatoriu, prin lege. Bărbatul a fost surprins de un martor cum încerca să convingă călătorii că nu există nicio pandemie declarată și le sugera acestora să se intereseze mai bine despre această situație.

Dialogul între controlorul de tren și mai mulți călători a fost redat de Digi24 și înregistrat de un călător.

Călător: În situația de față este o pandemie, există o pandemie, iar această pandemie nu poate fi înlăturată…

Controlor de tren: Cine a declarat pandemia în țara asta? E declarată cumva pandemia în țara asta și eu nu știu?

Călător: Da, este pandemie.

Controlor de tren: Ba nu! Mai interesați-vă! În România, Ministerul Sănătății nu a declarat pandemie, vă rog frumos să vă interesați. Deci nu faceți niște afirmații care nu le înțelege nimeni. Pandemia în România nu este declarată de către ministrul Sănătății. Deci încă nu a declarat dacă este pandemie.

Călător: Atunci de ce purtăm măștile astea?

Controlor de tren: De proști, de aia, că nu le purtăm de deștepți, că dacă le purtam de deștepți…

Călător: Putem să le dăm jos? Am insuficiență respiratorie.

Controlor de tren: Din punctul meu de vedere, da. Pe mine nu mă deranjează.

Călător: Nu mi se pare corect. Unii poartă, alții nu. Vi se pare normal, vi se pare corect?

Călător: Eu port mască când am nevoie să port, acum nu pot să port. Haide să ne înțelegem să nu mai facem atâta scandal pentru o nimica toată.

Reacția CFR după gafa uriașă făcută de angajat

În urma publicării filmării, conducerea CFR s-a autosesizat, asigurând că angajatul în cauză va primi pedeapsa maximă pentru încălcarea legii.

CFR Călători s-a autosesizat cu privire la acest comportament total nepotrivit în timpul serviciului și a demarat o cercetare internă. CFR Călători nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu. La finalul cercetării se vor aplica sancțiuni, în conformitate cu legislația în vigoare. Ele vor fi la limita maximă”, a declarat Adrian Vlaicu, purtător de cuvânt al CFR Călători, pentru Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI