Dezvăluire șocantă despre Revoluția din ’89 la Mihai Gâdea în emisiune. Prezentatorul TV a rămas fără cuvinte VIDEO

Dezvăluire șocantă despre Revoluția din ’89 la Mihai Gâdea în emisiune. Prezentatorul TV a rămas fără cuvinte VIDEO
Ce a aflat Mihai Gâdea despre Revoluția din '89

În utima parioadă, ca un preambul la rememomarea evenimentelor din Decembrie 1989, Mihai Gâdea și-a continuat seria de interviuri cu cei implicați direct, sau indirect, în evenimentele de la Revoluția din 1989. Cel mai recent interviu la avut, din nou, ca invitat pe Ionel Boeru, cel care a făcut parte din plutonul de execuție ai familiei Ceaușescu. Deși multă lume a speculat ideea unei lovituri de stat, nimeni nu a recunoscut acest lucru, nici astăzi la 32 de ani de la acele evenimente nu se vorbește concret despre asta. În interviul acordat, Ionel Boeru face aceste afirmații, asumându-și, în cele din urmă, rolul avut în cele întâmplate în zilele ce au urmat capturării lui Nicolae Ceaușescu.

Ionel Boeru nu are remușcări pentru execuția dictatorilor

Ajuns la 58 de ani, fostul subofițer, astăzi colonel în rezervă Ionel Boeru, nu de puține ori a declarat că nu are remușcări pentru ceea ce s-a întâmplat pe data de 25 decembrie 1989. În toate interviurile date Ionel Boeru a declarat de fiecare dată că:

„Nu am niciun regret, niciun regret. Da, sunt sigur că gloanțele mele i-au ucis pe amândoi. Nu este un lucru de mândrie, dar este ceea ce s-a întâmplat.”

Mai este exact o lună până la rememorarea evenimentelor din 25 decembrie 1989, o dată infamă pentru regimul comunist, care avea să dispară odată cu executarea celor doi dictatori. În ciclul de interviuri inițiat la începutul acestei luni, la „Sitenza Zilei”, Mihai Gâdea la avut invitat din nou pe Ionel Boeru, care a făcut alte declarații despre Revoluția din 89 și despre posibila lovitură de stat, despre care nu se vorbește oficial nici până astăzi.

„A fost o lovitură de stat”

Încă din primele zile ale acelor evenimente s-a vehiculat ideea unei lovituri de stat care a generat ulterior evenimentele revoluționare din decembrie 1989. Deși se bănuia, nimeni nu a avut curajul să recunoască acest aspect, iar numărul tinerilor decedați în acele zile friguroase de decembrie încă așteaptă o astfel de recunoaștere, ca formă reparatorie a sacrificiului făcut.

Întrebat de către moderatorul emisiunii dacă are cunoștințe despre o presupusă lovitură de stat, Ionel Boeru a răspuns fără echivoc:

„Cei tineri nu știu nimic. Cei care s-au uitat atunci la televizor au văzut filmul și atât. Acel film a fost prezentat și el cum a fost prezentat. Realitatea e că în decembrie 1989 revoluția a început cu lovitura de stat prin care a fost dat jos Ceaușescu, judecat și executat conform sentinței.

Da, a fost o lovitură de stat, pentru că orice revoluție începe cu o lovitură de stat. Fără dubiu. Lovitura, după mine, a fost dată din interior, sprijiniți din exterior. Sprijinul cel mai mare cred că a fost din Uniunea Sovietică.

Inclusiv servicii secrete, inclusiv ‘turiști” care erau de fapt agenți și bineînțeles trebuie să spunem că Ion Iliescu a fost în Rusia, a studiat acolo. Și domnia sa sigur a avut ceva”, a răspuns Ionel Boerum la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI