Dezvăluire macabră de la morga Spitalului Judeţean Ploieşti. Ce pățesc morții de covid-19, în câteva ore

de: Ionuț Vieru
27 10. 2021

Medicii de la Spitalul Județean Ploiești spun că familiile nu își mai recunosc rudele decedate de Covid-19 sau le recunoscut cu mare greutate, deoarece trupurile neînsuflețite se degradează foarte repede.

Situație de necrezut la Ploiești

Pacienții se roagă să scape de suferință, iar medicii să primească o secundă de răgaz de la una dintre cele mai grele lupte purtate vreodată. Sacii albi sau negri stau întinși pe jos în containerele din curte. Acum se mai ridică o morgă, deoarece în cea veche nu mai încap pacienții decedați.

Morgile sunt pline, la fel ca și secțiile de ATI, iar la Spitalul Județean de Urgență Ploiești se mai ridică o morgă. Medicii nu mai fac față cazurilor, fiind afectați atât fizic, cât și psihic.

”Este un efort imens pentru că, în meseria noastră, pe lângă trauma pshică pe care o au aparțînătorii. Avem trauma noastră văzând atâția decedați cărora nu le mai facem față. E prima dată în cariera mea de 19 ani când văd așa ceva, nu am văzut niciodată așa ceva și nici nu am crezut că se vă întâmpla vreodată.

Am constat că degradearea lor este accelarată de multe ori, familia nu poate să-i recunoască, impactul asupra familiei este mult mai profund” a spus un asistent de la morga Spitalului Județean Ploiești, în exclusivitate pentru Antena 3. 

Mărturii cutremurătoare ale unui bolnav COVID

Florin Mojoiu are 47 de ani și are o deficiență locomotorie. Credea că până acum a experimentat toate bolile și greutățile, însă în martie a avut parte de încercarea vieții, atunci când a fost diagnostica pozitiv cu covid-19. La început a avut doar câteva simptome de răceală, pe care le-a și ignorat, însă în scurt timp nu mai putea să respire.

A fost convins de un prieten, care era și medic, să meargă la spital. Starea lui de sănătate era foarte gravă, iar medicii nu îi dădeau foarte multe șanse de supraviețuire. A stat la terapie intensivă timp de o lună de zile, timp în care a văzut cum aproape toți cei care erau internați cu ei pierdeau lupta cu virusul.

Într-un final, din fericire, s-a vindecat, însă lupta lui nu s-a terminat acolo. Când a ieșit din spital a aflat că mama lui murise. Acum trăiește cu gândul că poate dacă s-ar fi vaccinat la timp, nu ar fi ajuns în această situație.

Eu am plecat pe 23 martie. La 5 zile după internarea mea a murit mama. Am conștientizat că ea s-a speriat atât de tare gândindu-se dacă voi scăpa sau nu, încât teama provocată de chestia asta a făcut-o să aibă un AVC, a spus Florin.