Femeie moartă, abandonată ore întregi în curtea Spitalului Județean Botoșani: ”Păreau cuprinși de nepăsare”

Femeie moartă, abandonată ore întregi în curtea Spitalului Județean Botoșani: ”Păreau cuprinși de nepăsare”
Femeie moartă, abandonată în curtea spitalului Sursă foto: Monitorul de Botoșani

Imagini greu de imaginat au fost surprinse în curtea Spitalului Județean Botoșani, acolo unde o femeie a murit, fără să aibă parte de îngrijiri medicale corespunzătoare. Deși se afla la câțiva metri de unitatea mobilă de Terapie Intensivă, aceasta nu a beneficiat de oxigen pentru a supraviețui. Trupul neînsuflețit a fost ignorat de personalul medical ore în șir, iar într-un final, soțul femeii a reușit să anunțe poliția.

O altă viață pierdută din cauza sistemului

Într-o perioadă extrem de aglomerată și epuizantă, multe cadre medicale se arată depășite de situația actuală. Spitalele sunt arhipline, iar locurile la Terapie Intensivă sunt ocupate în totalitate.

Cu toate acestea, mai multe spitale au creat unități mobile de Terapie Intensivă, tocmai pentru a mări șansele de viață ale pacienților.

Dintr-un motiv necunoscut până în prezent, o femeie, în vârstă de 61 de ani, a murit la distanță mică față de o asemenea unitate mobilă. Partea și mai tristă este aceea că, victima a fost ignorată de cadrele medicale, iar trupul neînsuflețit a fost lăsat aruncat în curte, fără ca nimeni să aibă în vederea decesul.

Soțul femeii și-a dat seama că soția sa a murit după ce a văzut că nu mai mișcă. Acesta i-a acoperit trupul cu o pătură și a încercat să anunțe personalul medical de deces, însă fără succes.

După mai multe ore de așteptare, soțul femeii decedate a apelat la un străin pentru a-l ajuta cu transportul soției. Cei doi soți erau oameni fără adăpost și în mod ironic, erau cunoscuți de majoritatea angajaților din spital.

Bărbatul abordat de soțul văduv a rămas stupefiat când a văzut cu ochii săi rezultatele nepăsării sistemului medical. Acesta a anunțat Poliția, care a ajuns la fața locului și a demarat o anchetă. Trupul femeii a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, acolo unde I se va efectua necropsia.

„Era o lipsă de reacţie din partea tuturor”

Soțul victimei a abordat un șofer aflat în curtea spitalului pentru a-l ruga să-l ajute cu transportul cadavrului în afara spitalului. Inițial, șoferul nu a știut că este vorba despr eo persoană decedată, dar ulterior a sărit în ajutorul familiei lovite de necaz.

„M-a abordat să mă roage să îl ajut să îşi ducă soţia acasă. L-am întrebat unde era şi dacă poate merge pe picioarele ei, iar el, ezitând un pic, mi-a spus că e moartă şi să îl ajut să o ducă acasă. Am rămas blocat. Nu ştiam dacă e o glumă.

M-a dus şi mi-a arătat-o, după staţia de oxigen, era acoperită cu câteva pături. Nu m-am apropiat mai mult, dar am mers la spital şi am anunţat personalul, gardienii, chiar şi pe cineva de la ambulanţă.

Ceea ce mi s-a părut ciudat a fost că parcă toţi ştiau, dar nimeni nu făcea nimic. Era o lipsă de reacţie din partea tuturor şi păreau cuprinşi de nepăsare. Toţi spuneau că ştiu persoana, dar nu făceau nimic concret”, a povestit șoferul, potrivit Monitorul de Botosani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI