Dezastru pentru România la Australian Open 2023. Toți cei cinci sportivi din calificări au spus „adio” competiției

de: Sorin Barbu
11 01. 2023

România nu mai are niciun sportiv în calificările de la Australian Open 2023. Miercuri au plecat acasă și ultimele două jucătoare: Alexandra Cadanțu-Ignatik și Gabriela Ruse. Rămânem cu speranța că una dintre cele cinci jucătoare de pe tabloul principal vor reuși o performanță notabilă la primul turneu important din acest an.

Cei cinci sportivi care au participat la calificările de la Australian Open au fost eliminați

România a avut cinci sportivi care au jucat în calificările Australian Open 2023, turneul cu premii totale de 51,6 milioane de dolari. Din păcate, niciunul nu se mai află în competiție. Singurul reprezentant în competiția masculină, Nicholas Ionel, a fost învins de Juri Rodionov, într-un meci destul de echilibrat. Irina Bara și Gabriela Lee, din competiția feminină, l-au urmat curând.

Miercuri au părăsit competiția și ultimele două reprezentante. Alexandra Cadanțu-Ignatik, locul 177 WTA, a fost învinsă de nemțoaica Eva Lys, locul 127 WTA cu scorul de 6-4, 6-1. Duelul s-a terminat doar în 87 de minute. Gabriela Ruse a fost cap de serie în calificări, locul 116 WTA, dar a părăsit competiția după un meci de două ore cu franceza Selena Janicijevic, locul 188 mondial, scor 7-5, 6-3.

Simona Halep nu participă la Australian Open

România mai are totuși încă cinci sportive la Australian Open 2023, care vor începe competiția de pe tabloul principal: Irina Begu (34 WTA), Sorana Cîrstea (45 WTA), Ana Bogdan (56 WTA), Jaqueline Cristian (146 WTA) și Patricia Țig (790 WTA).

Din păcate, Simona Halep nu va participa la turneul din Australia. Sportiva din România este suspendată provizoriu pentru dopaj, după testul pozitiv de la US Open 2022, iar audierea ei în fața tribunalului din Londra nu are nici măcar fixată o dată. Există informații că jucătoarea ar fi aflat cum s-a produs contaminarea accidentală a suplimentului alimentar pe care îl folosește. Produsul i-ar fi fost prescris de un medic foarte experimentat care lucrează de peste 40 de ani în domeniul sportiv de înaltă performanță.