Dezastru pentru Rafael Nadal. Jucătorul spaniol nu va participa la turneul de la Roland Garros și își va pierde locul din Top 100 ATP

de: Sorin Barbu
18 05. 2023

Rafael Nadal are mari probleme de sănătate și șansele să joace la Roland Garros sunt foarte mici. Sportivul spaniol a ratat opt turnee anul acesta, iar absența de la competiția franceză îi va provoca o prăbușire de peste o sută de poziții în clasamentul ATP, după ce acum șase luni avea șanse să urce pe primul loc.

Rafael Nadal nu va participa la Roland Garros

Rafael Nadal primește o nouă lovitură din cauza accidentării din partida din turul doi de la Australian Open, din luna ianuarie a anului acesta. Medicii i-au spus inițial că va lipsi între șase și opt săptămâni, dar lucrurile sunt mult mai complicate și a trecut deja de 16 săptămâni. Sportivul spaniol a ratat anul acesta opt turnee, Dubai, Doha, Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Roma, iar aceste absențe l-au coborât pe locul 14 ATP și a părăsit Top 10, după 18 ani. Asta după ce acum șase luni lupta chiar pentru fotoliul de lider.

„Nu pot să spun că nu sunt distrus psihic acum, pentru că sunt. Nu știu exact care e problema. Am un istoric cu șoldul, dar trebuie să investigăm ce s-a întâmplat. M-am săturat să vorbesc despre accidentări. Înțeleg, dar am pierdut și am încercat să lupt până la capăt”, a declarat jucătorul la finalul confruntării de la Australian Open.

Presa spaniolă anunță că Rafael Nadal nu va juca nici la Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat de 14 ani. Jucătorul iberic este campionul competiției, iar faptul că nu-și poate apăra cele 2.000 de puncte pe care le-a câștigat anul trecut îi va provoca o prăbușire în clasamentul ATP. Conform unor calcule va ajunge părăsi TOP 100 și va ajunge pe locul 130.

„Rafa Nadal va susține mâine (n.r. joi) o conferință de presă la ora 4 după-amiaza (n.r ora 17 – ora României) la Academia Rafa Nadal de la MoviStar pentru a informa despre participarea sa la Roland Garros. Dacă va juca sau nu și motivele pentru oricare dintre variante vor fi comunicate doar mâine”, a transmis reprezentatul sportivului, Jose Mergado, conform Marca.

Sunt unii jurnaliști care anunță chiar că există posibilitatea ca Nadal să nu mai joace în acest sezon.