Dezastru la Marea Neagră. Zeci de morți și pagube fără precedent din cauza inundațiilor

Dezastru la Marea Neagră. Zeci de morți și pagube fără precedent din cauza inundațiilor
Dezastru în Marea Neagră. Zeci de morți și pagube fără precedent din cauza inundațiilor

O ploaie puternică a lovit provincia Giresun din Turcia, localizată pe coasta Mării Negre, și a provocat o inundație fulgerătoare peste noapte. FOTO și VIDEO. Bilanț: morți și pagube.

Dezastrul dintr-o provincie a Turciei de pe coasta Mării Negre: zeci de morți și pagube din cauza inundațiilor

Ploile torențiale au lovit puternic provincia Giresun din nord-estul Turciei și au provocat o inundație răvășitoare peste noapte. Dezastrul a luat cel puțin patru vieți, în timp ce aproape douăsprezece persoane au dispărut. Un ofițer și trei civili au fost confirmați morți, a declarat ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, duminică dimineață, potrivit rt.com.

  • Nivelul apei a trecut de un metru, inundând complet unele zone și provocând alunecări de teren.

Autoritățile locale au declarat că au fost raportate daune semnificative în diferite părți ale regiunii. Drumurile și casele au fost avariate de alunecări de teren, iar vehiculele au fost măturate de apă sau îngropate sub noroci și moloz. Guvernul a mobilizat salvatorii din provinciile vecine și din capitală ca răspuns la dezastrul brusc.

Despre inundațiile din 2019: Centrul istoric al orașului turc, afectat de ploile torențiale/ Cel puțin o persoană a murit

Ploile torențiale au inundat multe subsoluri și străzi din Istanbul, în 2019, blocând circulația rutieră, feroviară și maritimă. Conform bilanțului, o persoană a murit, iar altele au fost rănită. Inundațiile au afectat inclusiv Marele Bazar, situat în centrul istoric al orașului Istanbul. În unele zone, precipitațiile au atins 113 litri pe metrul pătrat în numai o oră și jumătate, au transmis atunci autoritățile turce.

Catastrofa din 2009

Ploile au lăsat în 2009 sute de oameni din nord-estul Turciei sub cerul liber. Mulți s-au refugiat pe acoperișuri, de teama torenților care au dat năvală în cel puțin 200 de case. Întreaga infrastructură din zonă a fost atunci la pământ, iar autoritățile regionale vorbeau chiar despre cel mai mare dezastru provocat până la acel moment de inundații.