Detaliul secret care trădează roșiile pline de chimicale. Un fermier a decis să rupă tăcerea
Roșiile sunt folosite de români pe tot timpul anului, dar multe persoane își doresc să se ferească de produsele ce au fost tratate cu substanțe chimice. Totuși, un fermier a decis să spună secretele tomatelor ce au chimicale.
Secrete de la fermieri. Cum ne dăm seama dacă roșiile au fost tratate
Românii se îndreaptă din ce în ce mai mult spre produse bio, ferindu-se de legumele și fructele ce au fost crescute în soluri tratate cu multe substanțe. Din păcate, de multe ori, diferențele între cele două categorii sunt greu de observat.
Ștefan Țuțuianu, un fermier din Călărași, s-a decis să spulbere misterul și să le spună tuturor românilor cum ar trebui să își dea seama dacă produsul pe care îl pun pe masă este unul crescut într-un mod cât se poate de natural.
Călărășeanul este unul dintre cei mai căutați producători de produse agricole, așa că se declară mândru pentru faptul că vinde un soi de tomate extrem de căutat, anume roșiile inimă de bou, potrivit Adevărul. Acestea au gustul de pe vremuri, așa că se bucură de succes printre români.
Trucuri pentru a ne feri de roșiile pline de chimicale. Ce s-a aflat
Totuși, există și câteva soiuri de roșii ajutate de substanțe pentru a se coace. Ele seamănă extrem de bine cu produsele bio, așa că Ștefan Țuțuianu i-a sfătuit pe toți clienții să se uite dacă tomata este coaptă bine în mijloc, acesta fiind un semn că a fost crescută natural.
De asemenea, pentru că roșiile tratate cu substanțe se aseamănă mult prea bine cu tomatele bio, fermierul a decis să îi ajute pe toți românii cu unele sfaturi prețioase. Spre exemplu, codița nu trebuie să fie uscată, fiind un semn că roșia a fost grăbită să se dezvolte.
„În mod natural, o roşie rezista cel mult 10 zile, însă după o serie de tratamente ţine şi 6 luni. Se folosesc foarte mulţi fertilizanţi, hormoni de creştere.
Se folosesc hormoni la legare, se folosesc hormoni de coacere. Fructele, deşi nu ajung la maturitate fiziologică, ele pot coace.
Arată impecabil, dar, în interior, procesele fiziologice se dezvoltă în continuare. Pentru a recunoaşte o roşie sănătoasă mai întâi trebuie să facem testul codiţei. Aceasta nu trebuie să fie uscată.
Dacă este lemnoasă, înseamnă că roşia a fost grăbită să se dezvolte. Dacă în pulpă are un cerc alb este semnul că a fost tratată cu diverse substanţe.”, a spus fermierul.