Detaliul rușinos observat de Ciolacu la inaugurarea lui Iohannis, de ieri. Ce a văzut la gara din Otopeni

Detaliul rușinos observat de Ciolacu la inaugurarea lui Iohannis, de ieri. Ce a văzut la gara din Otopeni
Detaliul rușinos observat de Ciolacu la inaugurarea lui Iohannis, de ieri. Ce a văzut la gara din Otopeni

Marcel Ciolacu a considerat că este oportun să critice modul în care Guvernul PNL a inaugurat linia ferată spre Aeroport. Ieri Klaus Iohannis a testat noua linie de cale ferată între Gara de Nord și Aeroportul ”Henry Coandă”.

Marcel Ciolacu face glume pe seama lui Iohannis

Ieri, cu mare fast, a fost testată legătura feroviară de la Gara de Nord la Aeroportul ”Henri Coandă”. La eveniment a fost prezent Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Lucian Bode. Este prima linie ferată construită de la zero, după 1989. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a decis că este momentul oportun să aducă aminte opiniei publice că acesta a fost un proiect al guvernelor PSD. Ba mai mult de-atât, a mers până acolo, încât a făcut și câteva glume pe seama evenimentului de ieri.

„Cel mai urât lucru în politică este când tai panglicile la munca altora. Sunt toate proiectele Partidului Social Democrat”, a spus Ciolacu.

Ce a văzut la gara din Otopeni

Invitat la TVR, Ciolacu, în afară de discursul populist, a readus în fața opiniei publice ideeea că proiectul lansat ieri, cât și metroul din Drumul Taberei, sunt proiecte demarate de guvernele PSD. În cadrul aceluiași interviu, Marcel Ciolacu a ironizat evenimentele de ieri, la care a  participat și Klaus Iohannis, declarând că:

Participarea premierului Ludovic Orban la deplasarea – test cu trenul pe conexiunea feroviară Gara de Nord- Aeroport Henri Coandă, Otopeni#LudovicOrban #GaradeNordAeroportulHenriCoanda #Otopeni

Publicată de Guvernul României pe Luni, 21 septembrie 2020

„Dar am văzut că trenul l-au inaugurat doar la dus, că garnitură de întors nu era şi au venit cu maşina. Asta-i mascaradă. Cum, dom-le, să inaugurezi un tren doar la dus, că şina de întors nu a rezolvat-o? Şi ştim foarte bine, 98% au fost investiţii numai pe guvernările Partidului Social Democrat. S-au grăbit să-l inaugureze, nu erau firele, nu erau cuplajele, nu era totul terminat. Repede, acuma!”, a adăugat liderul PSD.

Klaus Iohannis, înainte de porni spre noul terminal de la Aeroportul ”Henry Coandă”, a vorbit despre proiectele de dezvoltare propuse de Guvernul PNL, dar și despre avantajele acestora.

”Din 2016 până în 2019 s-a realizat din această linie 11%, putem să ne dăm seama cam care a fost voința politică și putința politică. Îi felicit pe toți cei care au facilitat această dezvoltare. Sunt convins că acesta va fi ritmul impus pentru anii următori, un ritm care va schimba fața României. Nu întâmplător am participat în ultimele zile la metrou, la autostradă şi iată acum la testarea acestei noi căi ferate. Dezvoltarea infrastructurii de transport este fundaţia pe care se clădeşte planul de relansare economică.”, a declarat Klaus Iohannis.

Noul tronson se întinde pe o suprafață de 3km și va face legătura dintre București și Aeroport, după spusele oficialilor, în maxim 17 minute.