Detaliul neștiut despre Sebastian Colțescu. Arbitrul a scăpat porumbelul!

Detaliul neștiut despre Sebastian Colțescu. Arbitrul a scăpat porumbelul!
Sebastian Colțescu: „Arbitrajul a fost viața mea”

Arbitrul internațional Sebastian Colțescu a devenit subiectul știrilor după scandalul din timpul meciului de fotbal dintre PSG şi Istanbul Başakşehir. Meciul disputat anul trecut, în Champions League, avea să fie întrerupt după ce Colțescu ar fi făcut afirmații jgnitore la adresa unor jucători ai echipei turce. Decizia ulterioară a UEFA, la acuzațiile de rasism împtriva lui Sebastian Colțescu, decidea că arbitrul avea „obligaţia de a se comporta într-o manieră adecvată” și excludea acuzațiile de rasism. Despre acest incident, dar și despre multe altele, celebrul arbitru român a stat de vorbă cu reporterii Playsport.

Scandalul Sebastian Colțescu din Champions League

Imediat după suspendarea meciului dintre PSG și Istanbul Başakşehir, UEFA a deschis o procedură disciplinară pentru meciul din Liga Campionilor. La acel moment jucătorii turci au plecat în semn de protest după ce clubul turc a acuzat un oficial al meciului de rasism. Oficialul era nimeni altul decât Sebastian Colțescu.

Organul de conducere al fotbalului european a declarat ulterior că a numit un inspector de etică și disciplină pentru „efectuarea unei anchete disciplinare cu privire la incident”. O investigație disciplinară, care putea duce la sancțiuni, a fost demarată de UEFA, iar oficialii meciului erau sub jurisdicția reglementărilor disciplinare ale UEFA, care sunt utilizate în mod regulat pentru a pedepsi cluburile și jucătorii.

Incidentul a fost declanșat atunci când asistentului antrenor al lui Basaksehir, Pierre Webo, i s-a arătat un cartonaș roșu pentru că a protestat împotriva unei decizii de arbitraj. Partea turcă a susținut atunci că al patrulea oficial român, Sebastian Colțescu, a folosit un termen rasist față de jucătporul camerunez Demba Ba.

UEFA  l-a exclus pe arbitru până pe 31 iunie anul curent

Jucătorii ambelor echipe au părăsit terenul după aproximativ 10 minute de discuții cu arbitrul român Ovidiu Hațegan, o premieră în fotbalul european. Imaginile TV l-au arătat pe al patrulea oficial Sebastian Colțescu spunând în română: „Cel negru de acolo. Du-te și verifică cine este. Cel negru de acolo, nu se poate acționa așa”, după ce Webo a protestat vehement împotriva unei decizii de arbitraj.

După scandal, forul european avea să dea și decizia finală, excluzând acuzațiile de rasims. Astfel că, Sebastian Colțescu a fost exclus din activitățile de arbitraj până la finalul sezonului de Champions League, mai exact pe 30 iunie anul curent.

Sebastian Colțescu: „Arbitrajul a fost viața mea”

Deși suspendat, Sebastian Colțescu nu bate în retragere, continuând să facă ceea ce-i place, recunoscând că arbitrajul a fost viața mea. Într-un interviu sincer acordat colegilor de la Playsport.ro, Ssebastian Colțescu face aceste confesiuni, mulțumindu-i în același timp și lui Ovidiu Hațegan pentru încredere și că a decis să-l convoace în echipa sa de arbitraj.

„De Ovidiu Hațegan mă leagă foarte multe, vreau să îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine luându-mă în brigada lui, dar mai ales pentru prietenia lui și pentru spiritul de colegialitate.

(…) Arbitrajul a fost viața mea și, chiar dacă uneori viața pare nimic, nimic nu e mai frumos și mai presus decât viața! Aceasta ar fi fraza.”, spune Sebastian Colțescu.

„Absolut toate deciziile mi-au marcat viața”

Referitor la cele întâmplate anul trecut, pe 8 decembrie, la fel de sincer, arbitrul român a recunoscut că, indiferent cum ar fi deciziile luate pe teren, acestea îi marchează existența, având în vedere că se consideră a fi un profesionist desăvârșit.

„Absolut toate deciziile mi-au marcat viața. Și cele bune, și cele rele! Fiecare dintre ele a modificat lucruri în existența mea. Dar să știi că nu au fost decizii care să mă fi urmărit perioade lungi de timp, dincolo de influența lor pe moment asupra vieții mele. Mi-am dat seama de mult că tot ce se întâmplă are un scop.

Poate pe moment nu îl înțeleg, dar îl voi afla pe parcurs. Poate! Poate că răspunsul mă va face mai bun, mai târziu. De ce să regret, atunci? De ce să mă acopăr cu regrete? Poate sunt lecții care mă vor ajuta să fac bine.”, a mai dezvăluit arbitrul român.

Întrebat de reporterii Playsport care este echipa favorită din campionatul intern, Sebastian Colțescu a spus, la fel de sincer, că ține cu ambele echipe din Bănie. “Țin cu Craiova, și FCU și Universitatea!” le declară Colțescu celor de la Playsport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI