Detalii despre vaccinarea copiilor împotriva Covid-19 în Israel. Ce spun specialiștii

Detalii despre vaccinarea copiilor împotriva Covid-19 în Israel. Ce spun specialiștii
Cum decurge campania de vaccinare anti-COVID in randul copiilor din Israel

În Israel, mai mult de jumătate dintre cei cu vârsta de peste 12 ani și unii copii mai mici au avut o singură doză de vaccin Covid-19, iar câțiva deja au făcut și rapelul. Ce spun statisticile și câți oameni în vârstă au fost imunizați împotriva coronavirusului.

Câți minori s-au vaccinat anti-COVID în Israel

Pe lângă faptul că este una dintre țările în care campania de vaccinare a populației împotriva coronavirusului a avut un real succes în rândul adulților, autoritățile din Israel susțin că minorii cu vârsta de 12 ani au început să se imunizeze încă din luna iunie a acestui an, iar acum foarte mulți copii primesc și doza a treia de vaccin.

Începând din iulie 2021, israelienii permit vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, „în circumstanțe excepționale”, precum cele cauzate de probleme medicale grave. Lansarea în Israel a vaccinului pentru copii a fost relativ netedă, iar spre deosebire de alte țări, israelienii au ieșit în număr foarte mic în stradă pentru proteste sporadice.

Până în prezent, peste jumătate din populația minoră din Israel a fost vaccinată împotriva Covid-19, adică adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani din Israel. Mai mult de atât, conform oficialilor Ministerului Sănătății din Israel, 84% tinerii cu vârste între 16 și 19 ani, 84% au primit cel puțin prima doză din vaccinul anti-COVID.

Întrebați ce părere au despre vaccinul pentru copiii mai mici, inclusiv pentru cei fără boli de fond, mai mulți părinți s-au arătat entuziasmați, notează cei de la BBC. Părinții copiilor din Israel au vorbit despre teama ca ai lor copii să fie infectați cu virusul COVID, luând în serios campania de vaccinare împotriva coronavirusului.

În iunie 2021, 60% din populația israeliană era vaccinată împotriva coronavirusului

De asemenea, locuitorii din Israel sunt de părere că minorii se confruntă cu probleme serioase în această perioadă delicată, iar contextul pandemic le-a dat stări de anxietate și neliniște din cauza carantinei, aceasta fiind principala cauză pentru lipsa lor de concentrare la învățătură în timpul orelor online.

Mai mult de atât, răspândirea variantei Delta a virusului i-a speriat pe israelieni, care au dat buzna în cabinetele medicilor pentru a primi vaccinul anti-COVID.

La mijlocul lunii iunie 2021, Israelul și-a ridicat mandatul de purtarea măștii în spațiile din interior, invocând o campanie de succes pentru vaccinarea completă pentru 60% din populația sa totală. Dintre persoanele în vârstă, care sunt cele mai expuse riscului de Covid-19, această proporție este chiar mai mare, iar aproape 90% dintre israelienii peste 70 de ani sunt vaccinați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI