Detalii care cutremură o țară întreagă. În ce hal erau chinuiți sclavii din Maramureș

Detalii care cutremură o țară întreagă. În ce hal erau chinuiți sclavii din Maramureș. Sursa foto: kanald.ro

O familie din Recea, Maramureș, a terorizat ani la rând întreaga comunitate. Familia fura animalele vecinilor, cultivau recoltele gata făcute și, în plus, luau oameni de pe stradă, fără adăpost sau bolnavi pshihic și, sub pretextul că le oferă acoperiș și o masă caldă, îi tranformau în sclavi.

Detalii cutremure din cazul sclavilor din Maramureș. Cum erau schingiuiți oamenii și forțați să muncească

Exploatarea omului de către om, adică adevărată sclavie, susțin polițiștii că s-a întâmplat în Recea ani la rând, scrie digi24.ro. Familia a racolat zeci de victime, ani la rând, cu scopul de a-i pune să muncească. De multe ori, sclavii nu primeau nici o bucată de pâine în schimb. Erau ținuți închiși în grajd, lângă animale. Anchetatorii au identificat patru victime, atâta timp cât a durat filajul familiei. Vecinii spun însă că rețeaua din Maramureș este mult mai amplă, iar fărădelegile comise sunt de cel puțin 15 ani.

Da, știu ce făceau. Da, cum să nu! Aduceau boschetari din ăștia, i-au ținut aici. Îi puneau să muncească fără să îi plătească. Da, de 15 ani fac asta. Îi băteau aici și vai de capul lor ce le făcea! Fără mâncare, fără nimic, dormeau în grajd acolo cu animalele. Oamenii pe care îi sechestrau nu cereau ajutorul, le era frică. Ei se ocupă cu cai, fac trafic de cai, fură de pe câmp de la oameni mâncare la cai, dar nu sunt proprietari pe cai, nu au nicio hârtie pe animale! Să știți, imediat după ce vă duceți de aici spun că dau foc la casă. oliția nu trece pe aici. Nu a venit! Până a venit soția să îmi deschidă a venit unul și m-a pălit prin ușa de la mașină. Am fost la poliție, am depus reclamație și nu s-a întâmplat nimic. A văzut și vecinul de aici”, a povestit un familiei care a băgat în sperieți toată comunitatea.

Polițiștii au făcut descinderi la domiciliul explatatorilor de oameni
Polițiștii au făcut descinderi la domiciliul explatatorilor de oameni. Sursa foto: antena3.ro

Cinci bărbați din rețeaua de sclavi au fost arestați

Vecinul mai susține, printre altele, că inclusiv administrația locală cunoaște problemele din comunitate. Astfel, vecinii familiei certată cu legea sunt speriați, terorizați chiar. Cei cinci bărbați care au format grupul infracțional au intrat în casele oamenilor și au furat, iar pe unii dintre ei i-a și bătut. Toți cei cinci bărbați, în acest moment, se află în arest preventiv.

Oamenii transformați în sclavi erau racolați din gara din Baia Mare. „Profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se află diverse persoane din categoria celor menţionate anterior, le răpesc efectiv ori le determină în baza unor promisiuni mincinoase (falsul pretext că vor fi plătite adecvat pentru a presta munci agricole ori de îngrijire a animalelor din gospodăriile membrilor grupului infracţional) să accepte să se deplaseze cu ei la adresele acestora de domiciliu.

Oamenii erau munciți până la epuizare

Ulterior, după ce victimele ajung la domiciliile membrilor grupării, aceştia exercită asupra lor violenţe fizice şi verbale pentru a-i determina să accepte din teamă exploatarea prin forma obligării acestora să muncească până la epuizare în gospodăriile lor, fără a fi plătiţi, fără a fi hrăniţi corespunzător şi lipsindu-i de posibilitatea de a părăsi locaţiile respective”, spun procurorii care se ocupă de caz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI