Destinaţii calde ieftine în sezonul rece. Aici e de mers iarna dacă nu îţi place frigul

de: Sabina Anastasia
02 02. 2023

Ești în căutare de destinații calde ieftine în sezonul rece? Nu trebuie să scoți din buzunare sume colosale de bani ca să te bucuri de un mini-concediu, departe de temperaturile de îngheț. Dacă vrei să scapi de zăpadă și frig, ai ajuns la locul potrivit. Iată în ce locuri cu soare poți să evadezi pentru câteva zile, fără să fii nevoit să plătești o avere!

Destinaţii calde ieftine în sezonul rece

Uneori, secretul pentru a te bucura de o vacanță de vis este să știi când să ți-o organizezi. În sezonul rece, poți să găsești oferte imbatabile la vacanțe în destinații calde. Mai mult, după o scurtă analiză a costurilor, se poate constata cu ușurință că ajungi să economisești sume importante de bani dacă pleci în concediu iarna.

Deși, în România, iarna abia a început să își intre în adevăratele drepturi, nu toată lumea se bucură de zăpadă. Temperaturile de îngheț și precipitațiile nu sunt pe placul tuturor. Mulți vor să fugă de frigul de afară, astfel încât sunt în căutare de destinații calde de vacanță.

Te poți bucura de locuri de cazare, culturi interesante și surprize culinare la prețuri mai mici decât în sezonul de vară. OTA Insight a realizat o analiză a costurilor pentru o vacanță în destinații calde, pentru mijlocul lunii februarie 2023. Dacă vrei să fugi, pentru câteva zile, departe de vremea rece, consultă lista de mai jos.

OTA Insight a alcătuit un top al celor mai ieftine destinații calde de vacanță pentru sezonul rece din anul curent. Costurile ce urmează a fi prezentate în rândurile următoare sunt medii și se referă la o singură noapte de cazare la hotel. Suma maximă pentru o noapte petrecută într-o destinație caldă este de aproape 90 de euro.

Unde poți să mergi în vacanță iarna

Portimão, Portugalia

O noapte de cazare în al doilea oraș ca mărime din districtul Algarve te costă 77 de euro. Portimão este un oraș muncitoresc, cu piață municipală, străzi pietonale și multe piețe liniștite. Spre sud, prezintă una dintre cele mai atrăgătoare plaje din regiune. Temperatura medie zilnică, aici, este de aproximativ 16 grade Celsius.

Creta, Grecia

Creta este o insulă specială din Grecia. Nu se compară nu celelalte. Este înconjurată de peste 1.000 de kilometri de coastă și se bucură de plaje uimitoare, înconjurate de munți ale căror vârfuri se înalță la peste 2.400 de metri. O noapte de cazare aici te costă aproximativ 80 de euro, iar media temperaturilor este de 16 grade Celsius.

Malta

O mulțime de atracții și puncte de interes turistice poți să vizitezi și în Malta. Mica insulă mediteraneană ascunde peșteri subacvatice, temple fascinante și arhitecturi medievale. Străzile, piețele, bisericile, muzeele nu te vor dezamăgi. În general, temperaturile ating, în luna februarie, valori medii de 16 grade Celsius. O noapte de cazare costă, aici, 86 de euro.

Casablanca, Maroc

Tot 86 de euro trebuie să achiți, pentru o noapte de cazare, și în Casablanca. Cu o linie de coastă fermecătoare, centrul comercial din Maroc prezintă una dintre cele mai impunătoare moschei. Aici poți să te delectezi cu tot felul de surprize culinare. Temperatura medie, în luna februarie, este de 18 grade Celsius.