Desertul perfect pentru weekend. Cele mai delicioase batoane de lămâie sunt gata în câteva minute
Cum să ai un desert deosebit pe masă pentru familia ta? Sfârșitul de săptămână cu siguranță va fi mai luminos după ce îl vei mânca. O opțiune bună este preparatul de lămâie care este gata în doar câteva minute. Care e modul de preparare și de ce ingrediente ai nevoie?
Desert pentru weekend: rețetă pentru batoane cu lămâie
Sfârșitul de săptămână se lasă de obicei cu răsfăț. Cei din familie vor să se bucure de câteva preparate speciale față de cele pe care le consumă în celelalte zile când toată lumea este pe fugă. De asemenea, această rețetă simplă și rapidă te scapă de probleme dacă afli că invitații tăi sunt aproape de tine și nu ai ce să le pui pe masă.
Mulți dintre oameni aleg ca la desert să prepare ceva cu ciocolată, dar este de preferat să te bucuri și de dulciurile care sunt făcute din fructe. Acestea oferă o senzație de prospețime, mai ales dacă la primele feluri de mâncare pui pe masă ceva mai gras.
Batoanele de lămâie sunt o alternativă deosebită la clasicele negrese cu ciocolată. Ele sunt ideale pentru cei care adoră deserturile mai ușoare sau care nu vor să pătreacă mult timp în bucătărie. Se prepară foarte rapid, sunt delicioase și se coc la cuptor în 10-15 minute.
- Ingrediente (pentru o formă de copt de 40×20 cm)
– 160 g unt
– 260 g zahăr
– 4 ouă
– coaja rasă de la două lămâi netratate
– suc de lămâie de la două lămâi
– 200 g făină
– 1 linguriță de praf de copt
– zahăr pudră după gust
Mod de preparare
Scoate untul din frigider și lasă-l la temperatura camerei. Taie-l bucăți și pune totul într-un bol în care poți să-l bați. În timpul acesta, adaugă zahăr și coaja de la lămâi, ulterior sucul de la ele și bate din nou până ce se omogenizează. Adaugă ouăle pe rând și continuă să amesteci, ulterior cerne praful de copt și adaugă făina câte puțin.
Pune compoziția în tavă și lasă-o la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 15-20 de minute. Trebuie să le lași la răcit, să le porționezi și mai apoi să le servești cu o glazură tot de lămâie sau din zahăr pudră cu albuș bătut spumă.
Ele au textura unui pandișpan pufos, se topesc în gură și sunt extrem de bune. Pentru un aspect plăcut, este de preferat să le tai în formă de batoane mai groase. Poți să le servești cu alte fructe alături.