Postul se apropie cu pași repezi, iar gospodinele și-au scos deja cărțile de bucate lăsate cu literă de lege de bunici sau caută de zor pe internet noi opțiuni pentru desert. Una din ele e printre preferatele tuturor celor care evită să consume produse de origine animală în această perioadă. Cum se numește, din ce se face și care e modul de preparare?
Postul e la colț, iar meniul zilnic al celor credincioși se schimbă radical. Aceștia trebuie să scoată din mesele lor orice produs de origine animală pentru ca zilele să fie întocmai ca la carte. Dacă nu știi ce să mănânci la desert, să fie în conformitate cu datinile și să fie și gustos…ai aici cea mai bună opțiune: Paste dulci cu nucă! Îți satisfac pofta, sunt ușor de gătit pentru oricine și sigur sunt și pe placul celor mai mulți.
Mulți n-ar trebui să se ferească de aceste preparate, tocmai pentru că sunt o alternativă mai sănătoasă în unele din cazuri. De asemenea, pot fi foarte gustoase, iar în comerț sunt atâtea alte alternative.
Ingrediente:
200g paste fainoase
150g nuca macinata fin
50g pesmet
zahar, dupa gust
2 linguri ulei de cocos (sau ulei simplu)
2 plicuri zahar vanilinat
coaja rasa de la o portocala
scortisoara
un praf de sare
Mod de preparare:
Fierbe pastele, scurge-le bine de apă, apoi adaugă-le într-un castron și pune uleiul de cocos peste ele. Amestecă bine de tot și într-o tigaie nonaderentă adaugă pesmetul și nucă. E indicat să le călește un pic pe toate, apoi stinge focul și adaugă peste ele coaja rasă de la o portocală, scorțișoară, zahăr vanilinat și omogenizeaz toate gusturile.
Compot de fructe sau salată de fructe
Compot proaspăt de mere
Clătite de post
Cozonac de post umplut cu nucă, stafide și cacao
Cozonac de post fără frământare. Gosoși de post
Gâru fiert sau arpacaș cu dulceață sau miere și fructe
Plăcinte de lespede sau la tigaie umplute cu magiun
Plăcintă de post cu mere
Plăcintă cu mere și nucă
Colăcei pufoși de post
Cornuri de post umplute cu rahat sau magiun
Cornulețe fragede de post cu borș
Tăieței cu pemet sau nucă și zahăr
Fursecuri cu ovăz și banane
Ștrudel cu mere, prune, vișine sau caise
Dovleac copt
Mere coapte simple sau umplute
Peltea de mere sau caș de gutui
Chișăliță de fructe
Popcorn cu caramel
Chipsuri din fructe deshidratate