Desert delicios de post. Trei rețete delicioase, ușor de preparat

de: Năstase Mirabela
13 04. 2020

În timpul postului, multe gospodine se întreabă ce deserturi să prepare. Pentru că fructele și ciocolata neagră nu sunt întotdeauna suficiente pentru apetit, iată trei rețete ușor de preparat, sănătoase și delicioase.

Desert delicios de post. Trei rețete delicioase, ușor de preparat

Este vorba despre o rețetă de negresă de post, una de brioșe cu mere și alta de budincă cu banane și ciocolată.

    1. Ingrediente negresa de post

  • ¾ cească de pudră de cacao
  • 2/3 ceașcă de ulei
    ¼ ceașca de apă
  • 1 cească de zahăr
  • ¾ cească de lapte de soia
  • 1 lingurița de vanilie sau un plic de zahar vanilat
  • 1 ceașcă de faină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • opțional – se pot adăuga și alune sau nuci

Mod de preparare negresă de post

Se preîncălzește cuptorul la 175 de grade C. Se unge tava de 22 x 32 cm cu ulei sau margarină. Într-un bol, se amestecă pudra de cacao, uleiul vegetal și apa. Se pune zahărul în amestec, apoi laptele de soia și vanilia, după care se amestecă. Se adaugă și făina și praful de copt, apoi se amestecă până ce totul devine o pastă fină. Se coace în cuptorul preîncălzit circa 35 de minute, până ce marginile încep să se întărească și prinde o crustă pe deasupra.

Idei de desert de post

      2. Ingrediente brioșe cu mere

  • 1 ceașcă și un sfert de fulgi de cereale (fulgi de porumb sau fulgi de cereale integrale)
  • 1 ceașcă și un sfert de faină
  • 1/3 ceașcă de zahăr brun sau alb
  • 1 linguriță de scorțisoară măcinată
  • 1 lingură de praf de copt
  • 1 ceașcă și un sfert de suc de mere
  • ¼ ceașcă de margarină topită
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 1 măr – decojit, curățat de semințe și tăiat bucați

Mod de preparare brioșe cu mere

Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade C și se ung cu ulei sau margarină formele de brioșe. Se amestecă într-un bol fulgii de cereale, făina, zahărul, scorțișoara și praful de copt. Se amestecă și se adaugă sucul de măr, margarina topită, vanilia și bucățile de măr. Se pune amestecul în formele pentru brioșe și se coace la 190 de grade C pentru 25-30 de minute.

3. Ingrediente budinca cu banane si cacao

1 banană taiată în bucăți
300 de grame de tofu
¼ ceașcă de zahăr pudră
5 linguri de pudră de cacao
3 linguri de lapte de soia
1 praf de scorțișoară macinată

Mod de preparare budinca cu banane si cacao

Într-un blender se pun banana, tofu, zahărul, pudra de cacao, laptele de soia și scorțișoara până ce se obține un piure. Se pune în boluri individuale de servit și se lasă la frigider pentru o oră înainte de servire.