Desert cu mere din doar 3 ingrediente. Cât de ușor faci rețeta asta pentru copii
Desert cu mere din numai 3 ingrediente. Este ușor să faci rețeta pentru copii, dar trebuie să ai în vedere că acest desert te poate ajuta să și slăbești. Desertul are numai 55 de kilocalorii. Așadar, fie că îl pregătești pentru copil, fie pentru propria persoană, desertul acesta poate fi o alegere potrivită, mai ales că conține numai trei ingrediente.
Desert cu mere din doar 3 ingrediente
Desertul cu mere din doar trei ingrediente are un timp de preparare de cinci minute. Are nevoie și de un timp de repaus în frigider, de o oră, iar numărul de calorii pentru o porție este de 55.
Ingrediente
- 500 g piure de mere fără adaos de zahăr
- 200 ml apă fierbinte
- 2 lingurițe de jeleu instant
- scorțișoară (opțional)
Mod de preparare
La început se umple un pahar cu cantitatea necesară de apă, se adaugă gelatina, se amestecă bine cu o lingură și se lasă să se dizolve. Se toarnă acum piureul de mere într-un bol, apoi se adaugă gelatina și se amestecă bine cu un tel electric, timp de 3-5 minute.
La final însă, se transferă amestecul obținut în bolurile potrivite, se nivelează și se pune la frigider, pentru a se odihni vreme de o oră. Când prăjitura este gata, la alegere, se poate presăra cu scorțișoară. Copiii vor adora prăjitura, mai ales datorită merelor. Evident, merele se pot înlocui cu un alt piure de fructe.
Dacă preferi deserturile fără zahăr, poți să prepari și rețeta de felii de lapte fit fără făină și fără zahăr.
Ingrediente
pentru pandișpan:
4 ouă
2 linguri pudră de cacao (v-o recomand pe aceasta)
1 lingură amidon din porumb
3 linguri miere,
pentru umplutură:
400 g brânză quark moale
20 g gelatină 100%
2 linguri de miere
Instrucțiuni:
Mai întâi, se bat albușurile împreună până când se întăresc, apoi se adaugă mierea. Se amestecă apoi într-un castron gălbenușurile cu pudra de cacao și amidonul, după care se adaugă cu grijă în aluat albușurile bătute spumă. Se toarnă aluatul într-o tavă mai mică, tapetată cu hârtie de copt. Acest pandișpan se coace 12 -15 minute la 180 grade Celsius.
Între timp, prepară umplutura amestecând brânza quark moale cu 2 linguri de miere și și gelatina dizolvată în apă fierbinte. Se taie pandișpanul pe lungime și se lăsă la răcit, după care se întinde umplutura pe o parte a acestuia. Se așează și cealaltă parte a pandișpanului peste umplutură, se apasă ușor și se introduce prăjitura la frigider cel puțin o jumătate de oră.