Descoperirea nouă despre postul intermitent răstoarnă tot ce știai despre acest mod de slăbit. Studiu
Mulți oameni aud acum despre postul intermitent. Acesta ajută la pierderea în greutate și susține sănătatea. Ce au descoperit oamenii de știință după mai multe cercetări despre schimbările din organismul oamenilor care au ținut un astfel de post? Este o variantă bună pentru a da jos câteva kilograme? Cum trebuie să procedezi dacă te hotărăști să respecți un astfel de regim alimentar?
Studiu: noi detalii despre postul intermitent
Rezultatele unui nou studiu în această direcție au fost publicate săptămâna aceasta. Mulți dintre oamenii de specialitate susțin că postul intermitent „nu este, până la urmă, o dietă magică”.
Cercetătorii și-au propus să testeze dacă adăugarea unei restricții la ora din zi în care ai voie să mănânci aduce o scădere în greutate mai mare în comparație cu o dietă săracă în calorii.
Ei au recrutat 139 de adulți a căror greutate medie a fost de 88 de kilograme și vârsta de 32 de ani. Cei care au participat la studiu au fost puși să urmeze o dietă standard care le-a redus aportul zilnic normal de energie cu 25% sau aceeași dietă săracă în calorii cu adăugarea unei perioade de timp în care li s-a permis să mănânce într-o fereastră de opt ore: între 08:00 și 16:00.
Abordarea se numește ,,mâncat limitat în timp” sau ,,post intermitent de 16 ore.”. Ambele grupuri și-au urmat dietele timp de 12 luni. Rezultatele au arătat că după un an persoanele din ambele grupuri au pierdut 7-10% din greutatea corporală inițială.
Grupul cu dieta standard a slăbit în medie 6.3 kilograme, iar grupul care ținea postul intermitent a pierdut 8 kilograme. Diferențele nu au fost semnificative.
Ce credeau mulți oameni înainte?
Mulți dintre oameni au crezut până acum că postul intermitent este mult mai bun decât o simplă dietă, dar realitatea arată că ambele sunt variante bune pentru slăbit.
Cu toate astea, modul în care alegi să dai jos kilogramele trebuie să se muleze pe organismul tău. Este recomandat să apelezi la un medic specialist atunci când iei astfel de decizii și să ai de-a lungul zilei mese echilibrate. Toți oamenii trebuie să mănânce trei mese pe zi, alături de două gustări.
Cel mai bine este să urmezi un regim indicat de un nutriționist, să te hidratezi corespunzător, să te odihnești 8 ore pe zi și să renunți la ispite precum: dulciuri, mezeluri, cartofi prăjiți în exces, mâncare de tip fast-food și sucuri acidulate. De asemenea, este util să introduci în fiecare masă legumele de care ai nevoie.