Descoperirea întâmplătoare din Egipt, veche de 3600 de ani, a uluit lumea științifică. Totul era intact

Descoperirea întâmplătoare din Egipt, veche de 3600 de ani, a uluit lumea științifică. Totul era intact

O echipă spaniolă care lucra la o necropolă din Egipt a făcut o descoperire rară. Întâmplător, au dat peste sicirul unei mumii veche de 3600 de ani. Mumia pare să fie o mireasă egipteană. Bijuteriile găsite asupra mumiei sunt intacte.

Descoperirea întâmplătoare din Egipt, veche de 3600 de ani, a uluit lumea științifică. Totul era intact

Spaniolii ce lucrau la proiectul Djehuty, au găsit sicriul vechi de 3600 de ani pe un deal numit Dra Abu el-Naga din Luxor, Egipt. Locul unde a fost făcută descoperirea este cunoscut ca fiind Teba, capitala Egiptului antic.

Sicriul din lemn a fost descoperit într-o stare impresionant de bine conservată. O parte din vopseaua sa albă este încă intactă. O fostă adolescentă egipteană a fost găsită înmormântată cu „bijuteriile ei de mireasă”. Bijuteriile îngropate cu mumia în sicriul vechi de 3.600 de ani sunt considerate a fi zestrea fetei.

Bijuteriile descoperite în sicriul tinerei mirese
Bijuteriile descoperite în sicriul tinerei mirese. Sursa foto: thesun.co.uk

În sicriu au fost găsite şi haine de mireasă

Tânăra avea în jur de 15 ani şi o înălţime de 1,59 de metri. Lângă mumie s-au găsit haine de mireasă. De asemenea, arheologii chemaţi la faţa locului au găsit doui cercei, două inele și patru coliere în sicriu. Tânăra purta câte un inel pe fiecare deget și o pereche de cercei.

Celelalte obiecte de bijuterie care sunt considerate a fi zestrea miresei au fost puse pe pieptul ei. Astfel, tânăra a fost îngropată cu mai multe coliere din mărgele ceramice lucioase şi 75 de pietre preţioase.

În zonă au fost descoperite mai multe morminte de copii şi tinere fete

Arheologii au găsit în apropierea sicriului miresei un alt sicriu. Acesta era din lut. Este posibil ca acesta să fi fost lăsat acolo de către tâlhari de morminte. În aceeași zonă au fost găsite o capelă și alte morminte. Mai toate mormintele erau ale unor copii şi femei tinere.

Sicriul tinerei mirese poartă inscripţii făcute în scopul de a facilita călătoria în lumea morţilor, potrivit credinţelor de pe vremea faraonilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI