Descoperirea făcută pe Google Maps de către internauți lasă loc de multe teorii ale conspirației

de: Alex Cazacu
13 08. 2020

O descoperire făcută pe Google Maps de către internauți a stârnit mai multe teorii ale conspirației. Aceasta a stârnit o serie de dezbateri pe rețelele de socializare.

Descoperirea făcută pe Google maps lasă loc de multe teorii ale conspirației

Conform unui site din Marea Britanie, teoreticienii conspirației, NUTTY susțin că au găsit pe Google Maps, la aproape o sută de mile de coasta Antarcticii, un obiect care se aseamănă cu un vas de croazieră. Obiectul are în jur de 121 de metri.

Această descoperire a stârnit un val de teorii ale conspirației online, unii susținând că ”vasul” are legătură cu o bază secretă nazistă din Antarctica sau baza este un refugiu pentru liderii mondiali în perioade de criză globală.

Clipul încărcat pe internet

Un clip al descoperirii ciudate, care este probabil un iceberg cu o formă ciudată, a fost încărcat pe YouTube săptămâna trecută de către un utilizator.

„Acest lucru măsoară 400 de mile lungime, ceea ce pare a fi o navă. O navă de gheață, dacă vrei să o numești, un iaht de 400 de mile doar așezat acolo în largul coastei Antarcticii”, spune utilizatorul.

Descoperirea făcută pe Google Maps de către internauți lasă loc de multe teorii ale conspirației

Utilizatorul care își spune ”Earth Watchman” are o mulțime de urmăritori online cu care discută în mod regulat descoperiri neobișnuite pe Google Earth și în alte părți. Acesta spune că în ultimii zece ani s-a familiarizat cu planeta noastră.

„În ultimii 10 ani m-am familiarizat foarte mult cu planeta noastră, mecanica acesteia și modul în care reacționează la multe aspecte diferite ale vremii spațiale și la multe alte lucruri”, afirmă utilizatorul pe site-ul său.

Un efect bizar

Descoperirea este probabil rezultatul pareidoilei, un efect bizar care determină creierul să vadă forme, structuri și modele unde acestea nu există.

„Pareidolia este fenomenul psihologic în care oamenii văd forme în nori, în formațiuni de roci sau în alte obiecte sau date fără legătură”, potrivit NASA, citată de thesun.co.uk