Descoperire uluitoare la săpăturile drumului expres Craiova-Piteşti. Muncitorii au sistat tot

Descoperire uluitoare la săpăturile drumului expres Craiova-Piteşti. Muncitorii au sistat tot
Săpăturile au fost oprite din cauza unor descoperiri anunțate pe Facebook

În România, deși într-un ritm de melc, se construiește. Vorbim de infrastructura de drumuri naționale și expres. Un astfel de proiect este și drumul expres Craiova-Piteşti. Parte finanțat prin fonduri europene, proiectul este în plină dezvoltare. Proiectul drumului expres Craiova-Piteşti face parte din rețeaua transeuropeană de transport. Acesta va include construirea a două benzi pe fiecare direcție, zece secțiuni de legătură și 75 de poduri sau pasaje. Numai că lucrările au fost sistate din cauza unor descoperiri făcute în urma săpăturilor.

Drumul expres Craiova-Piteşti, o investiție pe fonduri europene

În martie, anul acesta, Comisia Europeană își anunța contribuția cu 726 milioane de euro la construcția acestui drum express Craiova-Pitești. Cu o lungime de 121 km, proiectul, care face parte din rețeaua transeuropeană de transport.

Noua autostradă, sau drum express Craiova-Pitești, va îmbunătăți traficul în regiune, unde viteza medie de conducere este sub 60 km pe oră. Reducerea timpului de călătorie între Craiova și Pitești va reduce costurile de transport. În același timp va crește eficiența economică a rețelei rutiere românești.

Drumul expres Craiova – Pitești este, de asemenea, cunoscut sub numele de „autostrada Ford”. Motivul este simplu, este una dintre promisiunile pe care Guvernul României le-a făcut producătorului auto american Ford pentru a-l convinge să investească mai mulți bani în fabrica sa din Craiova. În prezent, Ford produce două modele de SUV în Craiova, EcoSport și Puma, care sunt vândute în principal pe piețele europene. Autostrada de 121 km este împărțită în patru secțiuni, care au fost deja contractate. Costul combinat al celor patru secțiuni este de 650 de milioane de euro.

Săpăturile au fost oprite din cauza unor situri arheologice

Drumul expres Craiova-Piteşti este în plină construcție. Dar, săpăturile, deja avansate, la construcția noului drum express Craiova-Pitești, au fost sistate. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat, publicat astăzi de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Pielești, prin IPJ Dolj. Reprezentații  IPJ Dolj s-au autosesizat, după ce un internaut a postat pe Facebook imagini de la fața locului. În comunicatul emis astăzi de IPJ Dolj se specifică faptul că lucrările la drumul expres Craiova-Piteşti au fost sistate până la rezolvarea situației.

”La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit faptul că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuarii lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești, fiind efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii.

În situl arheologic pe o porțiune de aproximativ 1 km se găsesc mai multe gropi făcute de către arheolgii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, iar în unele gropi se găsesc oseminte. Majoritatea gropilor sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de pază contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres”, se arată în comunicatul emis de IPJ Dolj.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI