Descoperire uluitoare în Oceanul Indian. Cercetătorii nu se așteptau la asta

Descoperire uluitoare în Oceanul Indian. Cercetătorii nu se așteptau la asta

Cea mai profundă observare cunoscută a unei caracatițe a fost capturată pe film, la o adâncime record, față de precedenta. Observațiile făpturii, au fost surprinse la aproape 7.000 de metri adâncime în Oceanul Indian.

Descoperire uluitoare în Oceanul Indian

S-au folosit sisteme de camere autonome care sunt eliberate de pe o navă și se scufundă pe fundul oceanului. Aceste filmări sunt considerate a fi cele mai profunde observații a unei caracatițe filmate vreodată. Cercetătorii consideră că creatura este probabil să fie o nouă specie de „Dumbo octopus”, un gen de caracatițe umbrelă, denumite pentru aripioarele lor, care seamănă cu urechile elefantului din desenele animate Disney.

Cercetătorii nu se așteptau la asta

Pe parcursul unui an și jumătate, ca parte a expediției Five Deeps, oamenii de știință au vizitat locurile cele mai adânci din lume. Ecologul marin Alan Jamieson, care a condus echipa care a făcut descoperirea, a declarat pentru CNN că, după ce a finalizat mai mult de 100 de scufundări, echipa a avut o idee despre ce tipuri de animale sălbatice, inclusiv pești și crustacee, vor observa pe fundul mării, dar au fost șocați când au descoperit caracatița.

Descoperire uluitoare în Oceanul Indian. Cercetătorii nu se așteptau la asta
Descoperire uluitoare în Oceanul Indian. Cercetătorii nu se așteptau la astaDescoperire uluitoare în Oceanul Indian. Cercetătorii nu se așteptau la asta

Experții au observat animalele, care aveau o lungime de 17 și 14 centimetri, la 5.760 și 6.957 metri adâncime în ocean,  în timp ce „au sărit” din loc în loc pe fundul mării și au raportat noile descoperiri în revista de știință Marine Biology. Jamieson a spus că noua adâncime a extins cea mai profundă înregistrare a caracatiței, oferindu-ne o perspectivă asupra creaturilor care ajung până la adâncimi mari pe fundul oceanului.

„Ca de obicei, am filmat o mare parte din aceleași lucruri, dar apoi brusc, în mijlocul unei scufundări, aproape de 6.000 de metri, această caracatiță Dumbo doar zboară lângă aparatul foto. Apoi, două zile mai târziu, o facem ușor mai adânc, la 7.000 de metri, și aparatul de fotografiat este doar pe fundul mării timp de patru minute. Și acest lucru iese doar din întuneric, care doar s-a înghesuit până la camerele de luat vederi – altul Caracatiță Dumbo „, a declarat pentru CNN Jamieson, CEO al companiei de explorare a mării profunde Armatus Oceanic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI