Descoperire șocantă în zăpada de pe un munte din America. Era sub ea de 40 de ani

Descoperire șocantă în zăpada de pe un munte din America. Era sub ea de 40 de ani
Descoperire șocantă în zăpada de pe un munte din America

Descoperire șocantă în zăpada de pe un munte din America, la aproape 40 de ani de la dispariție. Cel care a făcut descoperirea a fost un excursionist.

Descoperire șocantă în zăpada de pe un munte din America

Astfel, autoritățile din SUA cred că au dat peste rămăşiţele unui bărbat german de 27 de ani care a dispărut în Rocky Mountain National Park în urmă cu aproape patruzeci de ani. Este vorba despre Rudi Moder, din fosta Germanie de Vest, care dispărut în acel parc în urmă cu 38 de ani. Acesta plecase într-un tur de ski de două-trei zile în februarie 1983. Șase zile mai târziu, bărbatul a fost dat dispărut.

Însă la momentul dispariţiei, ninsoarea din regiune a împiedicat căutările, iar echipele de intervenţie au găsit doar un adăpost sub zăpadă cu sacul de dormit, în timp ce echipamentul şi proviziile celui dispărut. Căutările ulterioare s-au soldat cu niciun rezultat.

Însă în august 2020, un excursionist a dat peste oase umane ce au fost aduse de o avalanşă, spus joi într-un comunicat ofiţerul pentru afaceri publice al parcului, pe nume Kyle Patterson.

Imediat, oamenii legii au început o investigaţie, dar un incendiu a oprit verificările, după care a venit zăpada. Însă de îndată ce au putut reveni în parc, poliţiştii au descoperit schiurile, beţele de schi, clăparii şi alte lucruri personale care ar fi putut aparţine bărbatului dispărut, a afirmat Patterson.

De asemenea, s-au mai folosit și informaţii dentare pentru a confirma identitatea rămăşiţelor, dar rezultatele au fost neconcludente, a mai declarat el.

“Autorităţile au lucrat intensiv cu guvernul german pentru repatriere, notificarea familiei şi analiza informaţiilor dentare”, a mai spus Patterson.

Despre Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park este un parc național american situat la aproximativ 122 km nord-vest de Aeroportul Internațional Denver în centrul nord-centr al Colorado, în Front Range of the Rocky Mountains.

Parcul este situat între orașele Estes Park la est și Grand Lake la vest. Pantele estice și vestice ale Diviziunii continentale trec direct prin centrul parcului, cu izvoarele râului Colorado situate în regiunea de nord-vest a parcului. Principalele caracteristici ale parcului includ munți, lacuri alpine și o mare varietate de animale sălbatice în diverse climate și medii, de la păduri împădurite la tundra montană.

Parcul are un total de cinci centre de vizitatori, cu sediul parcului situat la Centrul Beaver Meadows—un reper istoric național proiectat de Școala de Arhitectură Frank Lloyd Wright din Taliesin West. Pădurea înconjoară parcul din toate părțile.