Descoperire șocantă în Tulcea. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-o căruță. Au crezut că nu văd bine
Polițiștii de frontieră au făcut o descoperire interesantă în data de 4 martie. Aceștia au găsit un sturion din specia morun. Peștele se afla la doi locuitori ai județului Tulcea.
Sturionul, un pește rar
Sturionii mai sunt denumiți și „dinozaurii Dunării”. Au această denumire deoarece au apărut în apele Terrei încă de pe vremea dinozaurilor, acum 200 milioane de ani. Între timp, dinozaurii au dispărut, însă sturionii încă există. În momentul de față, 4 specii diferite înoată în apele Dunării. Sturionii sunt căutați datorită caviarului ce îl produce. Tocmai de aceea, sunt cele mai braconate specii din țară. Sturionii trăiesc în Marea Neagră, dar migrează în amonte pe Dunăre și alte fluvii mari, în acest fel se reproduc. Trăiesc peste 100 de ani și ajung la peste 4 metri lungime.
Un astfel de pește a fost găsit și asupra unor bărbați. Polițiștii de frontieră i-au prins pe cei doi cu peștele în căruță. Toată întâmplarea a avut loc joi, 4 martie, în jurul orei 13:00. Atunci, polițiștii de frontiera din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, acționând în baza unei informații primite, au oprit pentru control doi bărbați. Cei doi aveau 41 de ani și 61 de ani. Au fost opriți pe raza localității Grindu.
„În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în atelaj, un sturion din specia morun, în stare vie, având greutatea de 140 kilograme şi o lungime de peste 2,50 metri”, transmite Poliţia de Frontieră.
Doi bărbați au fost prinși cu un sturion de 140 kg
Bărbații au spus că au pescuitul peștele în fluviul Dunărea și intenționau să-l comercializeze. Desigur, polițiștii au luat peștele de la bărbați. Acesta a fost redat mediului natural în prezența Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a unuia dintre suspecți și a polițiștilor de frontieră. Peștele avea 140 de kilograme și 2,5 metri lungime. Astfel de pești pot crește mult mai mari, peste 4 metri. Bărbații sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializarea de sturioni capturați din habitate naturale. Cel mai mare exemplar de sturion a fost capturat în anul 1890. Atunci, Grigore Antipa a reușit să pescuiască un exemplar de 886 de kilograme. De la el s-au extras aproximativ 200 de kilograme de caviar, o delicatese oriunde în lume.
„În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, se mai arată în comunicatul de presă.