Descoperire salvatoare împotriva covid-19. Medicamentul care reduce riscul de moarte

Descoperire salvatoare împotriva covid-19. Medicamentul care reduce riscul de moarte
Roche tocilizumab, un nou medicament minune

Deși vaccinurile existente dau randament, specialiștii britanici anunță noi descoperiri. Conform presei de specialitate, medicamentul pentru artrită, Roche tocilizumab, reduce riscul de deces la pacienții cu COVID-19 sever.

Roche tocilizumab, un nou medicament minune

Medicamentul pentru artrită Roche tocilizumab reduce riscul de deces la pacienții cu covid-19 grav bolnavi, conform concluziilor dintr-un studiu, care a testat o serie de tratamente potențiale pentru boală, încă din martie anul trecut. Studiul arată că după administrarea de Roche tocilizumab, s-a scurtat timpul de recuperare și a redus cerința de ventilație mecanică.

Studiul a inclus 2022 pacienți COVID-19 alocați aleatoriu pentru a primi Roche tocilizumab în plus față de îngrijirea lor standard. Alți 2094 pacienți, au fost alocați ulterior numai îngrijirii standard. Studiul mai spune că unui procent de 82 la sută din toți pacienții din studiu li s-a administrat un tratament cu dexametazonă.

Anul trecut, dexametazona a devenit primul medicament folosit pentru a reduce rata mortalității la pacienții cu COVID-19. Cele mai recente rezultate indică faptul că Roche tocilizumab oferă beneficii suplimentare. Studiul mai spune că medicamentul a fost administrat cu steroizi, cum ar fi dexametazona.

”Folosit în combinație, impactul este substanțial. Acesta este cel mai semnificativ avans în tratamentul covidului.”, a declarat Athimalaipet Ramanan de la Universitatea din Bristol într-un comunicat.

Cercetătorii Universității Oxford intenționează să testeze medicamentul

Roche tocilizumab a arătat semne de reducere a deceselor prin COVID-19 în țările în curs de dezvoltare. Studiul urmărește găsirea unui medicament care funcționează la scurt timp după apariția simptomelor virusului la un pacient. Dar și dacă este cel mai eficient în stadiile primare ale bolii, a raportat The Times.

Procesul evaluează atât Ivermectina, cât și tocilizumab, care au fost salutate de unii ca fiind un „medicament minune” cu potențialul de a salva mii de vieți. Alți oameni de știință au spus că medicamentele nu au fost evaluate în mod corespunzător și că eficacitatea nu este încă cunoscută.

Încă din 18 septembrie 2020, compania farma EMPACTA anunța că studiul de fază III cu Roche tocilizumab și-a îndeplinit obiectivul principal. Rezultatele EMPACTA arătau că pacienții cu pneumonie asociată COVID-19 care au primit medicamentul au avut cu 44% mai puține șanse de a evolua spre ventilație mecanică sau deces.

Cele mai multe descoperiri, până în prezent, lucrează cu pacienții care suferă deja în etapele grave ale bolii. Cercetătorii speră să găsească un medicament care să împiedice apariția virusului mai repede. Rămâne să vedem care este evoluția cercetărilor și a testelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI