Descoperire revoltătoare! Ce au găsit autoritățile la bordul unei alte nave care transportă ovine spre Arabia Saudită

Descoperire revoltătoare! Ce au găsit autoritățile la bordul unei alte nave care transportă ovine spre Arabia Saudită

Autoritățile au făcut o descoperire revoltătoare la bordul unei nave ce transporta ovine, spre Arabia Saudită. Ambarcațiunea care ar fi trebuit să transporte animalele a fost oprită în noapte de vineri, în Portul Midia, atunci când au fost constatate anumite nereguli.

Ce au descoperit autoritățile la bordul unei alte nave care transportă ovine spre Arabia Saudită

Ambarcațiunea oprită în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Portul Midia, a fost controlată de către autorități. Astfel s-a constatat că existau condiții precare de hrană, pentru cele 16.500 de oi, care se aflau la bord. De asemenea, vineri au fost supuse unui control sanitar veterinar două nave care se îndreptau cu transportul spre Arabia Saudită.

Ce au descoperit autoritățile la bordul unei alte nave care transportă ovine spre Arabia Saudită
Autoritățile au descoperi că miile de oi erau ținute în condiții precare, pe o navă ce avea ca detinație Arabia Saudită

Echipele de medici veterinari oficiali, responsabili de verificarea animalelor, odată cu îmbarcarea pe navă, au fost suplimentate, în ostul de Inspecție la Frontieră Constanța Nord. În prezent există câte cinci medici veterinari, din cadrul DSVSA Constanța, care fac cercetările de rigoare. Pe una dintre ambarcațiuni au fost depistate nereguli cu privire la „echipamentele necesare asigurării bunăstării și trasabilitatea animalelor”.

„Pentru evitarea stresului, animalele aflate la bordul navei rămân cazate în condiții de bunăstare. Serviciile veterinare supraveghează ca personalul navei să asigure hrănirea și adăparea acestora. Animalele vor fi menținute pe navă până la remedierea neconformităților constatate, dar nu mai mult de 72 de ore”, anunță Digi24.

Pe nava cu care urmau să fie transportate 16.500 de ovine au fost depistate anumite probleme, fiind anunțat și că la data efectuării controlului, era încărcat în jur de 50% din respectivul transport de ovine. Inspectorii au mai putut constata și că nu toate boxele speciale erau dotate cu un număr corespunzător de recipiente pentru adăpare. Mai mult, cantitatea de furaje încărcată era una insuficientă, față de cea necesară. Ceea ce înseamnă că ovinele ar fi urmat să fie transportate în condiții inumane, fără să le fie oferită apă sau hrană suficientă.