Descoperire incredibilă în Oceanul Indian. Creaturile despre care se crede că sunt ”extratereștrii apelor”

de: Alexandra Chivu
09 04. 2020

Imagini incredibile au fost filmate în Oceanul Indian. Membrii unei expediții au dat peste ceva ce poartă denumirea de ”extratereștrii apelor”.

Descoperire incredibilă în Oceanul Indian: creaturile numite ”extratereștrii apelor”

O înregistrare video a surprins ”panglica” maiestuoasă a tentaculelor unui ”extraterestru al apelor” în largul coastei Australiei. În Noua Zeelandă, această creatură este denumită în mod corespunzător drept ”lungi creaturi bizare”. Biologul marin Stefan Siebert, de la Universitatea Brown, a declarat pentru Wired: „Întregul aspect arată ca un animal, dar sunt multe mii de indivizi care formează o entitate la un nivel superior”.

”Extratereștrii apelor”

Ce pare o ”creatură bizară” este, de fapt, o colonie de sifonofori, un ansamblu de micro-organisme similare cu meduzele. Sunt milioane de indivizi de mici dimensiuni, conectați între ei, dar fiecare cu un rol bine definit în colonie. La suprafața apei, arată ca niște inele uriașe și doar cel din exterior măsoară circa 50 de metri. Acest tip de sifonofori se mai numește și Apolemia sau meduza sau sfoară.

„Lumea a fost uluită când ni s-a arătat”

Cercetătorii s-au confruntat cu ea în cadrul expediției Canyonilor Ningaloo. Ei explorau o zonă bogată din punct de vedere biologic, dar puțin studiată în largul coastei Australiei de Vest. Biologii Nerida Wilson și Lisa Kirkendale de la Western Australian Museum au declarat pentru ScienceAlert: „Toată lumea a fost uluită când ni s-a arătat”.

Creatura nu a fost măsurată oficial, dar estimările sugerează că inelul său exterior are o lungime de aproximativ 154 de metri și este format din creaturi minuscule individuale numite zooide. Ele se pot clona de mii de ori și pot fi de diferite feluri. Unii au tentacule înțepătoare și atrag mâncarea, în timp ce alții se concentrează pe mișcare și reproducere. Tehnic, pot fi ființe individuale, dar se reunesc pentru a lucra ca organele unui organism mai mare, notează thesun.co.uk.