Descoperire incredibilă în Alba Iulia. Ce urme au fost găsite în zona localităţii Mihalţ
O descoperire incredibilă a avut loc în Alba Iulia. În zona localității Mihalț a au fost descoperite urme de urs. Reprezentanți ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Alba au semnalat prezența unei ursoaice cu pui.
Urme de urs în localitatea Mihalț
Felix Bogdan Dragomir, coordonatorul tehnic al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi a publicat o serie de fotografii interesante. În aceste fotografii putem remarca urmele unei ursoaice dar și a puiului ei, care calcă în urma ei la fiecare pas.
Din ultimele informații, se pare că prezența urșilor în apropierea localităților din județul Alba este în continuă creștere. De asemenea, în urmă cu câteva zile, urme de urs de dimensiuni mari au fost găsite și fotografiate în zona Hăpria Straja. Localitatea este foarte aproape de Alba Iulia, la doar câțiva kilometri.
Mai mult, un urs a fost filmat și pe Valea Feneșului în Apuseni. Chiar și în urmă cu doi ani, numărul urșilor era foarte mare. Un cartier din municipiul Alba Iulia, Pâclișa, a fost terorizat de prezența urșilor timp de câteva săptămâni în anul 2019. Din lipsa hranei, aceștia ajungeau până în oraș.
Pui de urs, găsit pe marginea drumului
Un pui de urs a fost găsit pe marginea unui drum din Reghiu. Autoritățile spun că cel mai probabil puiul de urs s-a pierdut de mama lui. Polițiștii de la Secția 9 de Poliție au reușit să ajungă la fața locului în scurt timp. Aceștia au preluat ursul de doar o lună
La fața locului s-a prezentat și un medic veterinar, după ce s-a sesizat și Agenția pentru Protecția Mediului. Puiul de urs a fost găsit de două persoane ce erau în trecere, pe marginea părții carosabile, în jurul orei 19:00.
Puiul de urs este mic şi destul de înfometat, dar după un consult făcut de doctorul veterinar George Vlad la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice- ACDB, de la Focşani, a fost hrănit şi pus într-un adăpost călduros al centrului. Din păcate astfel de cazuri sunt tot mai frecvente pentru că de multe ori femelele sunt deranjate din bârloguri sau sunt atacate de câini si nu-şi mai pot apăra puii. Noi nu suntem deloc bucuroşi când trebuie să intervenim în astfel de situaţii, dar o facem cu toată dăruirea şi profesionalismul posibil pentru a reuşi reintegrarea ulterioară a puilor în natură. Mulţumim Politia Romana şi Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea pentru implicare şi sprijin, conform ACDB Vrancea.