Descoperire incredibilă făcută într-o creangă de copac. Ce au putut să găsească specialiștii te va ului

de: Amyra Garey
21 08. 2023

Un fenomen ciudat le-a atras atenția internauților. O bucată de creangă de copac , cu o gaură în mijloc, a fost plasată în fața unui sediu din Nord, SUA. Organizația se numește SkyWatch Bird Rescue, iar angajații au rămas șocați când au descoperit ce se află în interiorul crengii.

Ce se ascundea în interiorul bucății de lemn

Un fenomen destul de bizar a avut loc în Carolina de Nord, SUA, unde o bucată de lemn a fost lăsată la ușa unei organizații.

Cel mai probabil, bucata de lemn a fost lăsată sau uitată acolo de angajați ai serviciului care se ocupă de toaletarea copacilor din preajmă.

 

Marea surprindere a venit atunci când oamenii au tăiat creanga, iar ce au găsit i-a lăsat șocați.

Mai exact, înăuntru era un cuib de ciocănitoare, în care se aflau doi pui speriați.

„Probabil că este un sentiment asemănător cu cel pe care îl ai în casa ta când are loc un cutremur în timp ce ești în pat, apoi dintr-o dată un uriaș smulge acoperișul și te trage afară”, a descris starea în care se aflau puii un reprezentant al organizației.

Specialiștii de la SkyWatch le recomandă celor care taie accidental crengi sau copaci în care se află cuiburi de ciocănitoare, să ia bucățile de lemn, iar apoi să le fixeze vertical și la înălțime, într-un alt copac din zonă.

 

Doar așa părinții păsărilor îi vor auzi și vor putea să îi ocrotească.

În momentul de față, micile ciocănitoare venite în vizită din întâmplare, se află într-un spațiu exterior închis, urmând să fie eliberate în natură, dar asta când vor fi suficient de mari încât să poată avea singure grijă de ele.

De asemenea, angajații organizației au transmis că vor pune în zonă alimente specifice pentru aceste păsări, asta în cazul în care acestea doresc să se întoarcă în locul în care au crescut.

Te-ar putea interesa și: Diferența dintre un corb și o cioară: cum îți dai seama care este una, care este alta

România, casa tuturor speciilor de ciocănitoare

La noi în țară, ciocănitoarele sunt des văzute în Delta Dunării, dar și în zonele de munte, în general în locurile cu arbori și umbră.

Tipul acesta de păsări se hrănesc cu insecte xilofage, cele care consumă lemn, dar unele specii sunt omnivore, mai precis, pot consuma furnici, termite, alune, dar și fructe.

În România există 10 din cele 11 specii întâlnite în Europa, iar singura specie care migrează este ”capîntortură”, restul sunt rezidente.

De asemenea, ele se cuibăresc în scorburi pe care le fac în trunchiul arborilor, iar dacă scorburile sunt abandonate, de cele mai multe ori sunt folosite de alte specii de păsări.

De altfel, există și unele specii de ciocănitoare care își fac cuib în parcuri, livezi sau grădini.

Citește și: Cum se adaptează păsările la schimbările climatice: supraviețuiește cine poate