Descoperire bizară! Ce s-a găsit pe fundul Oceanului Pacific. I-a surprins până și pe cercetători
Oamenii de știință au descoperit ceva incredibil pe fundul Oceanului Pacific. Aceștia cred că este posibil să fie „un drum de cărămidă galbenă”, care ar duce către „Atlantida”. Zona nu a mai fost exploatată până acum.
Descoperire uimitoare pe fundul Oceanului Pacific
Formațiunea de stâncă pare a semăna cu un drum și a fost descoperită pe creasta Liliʻuokalani din Monumentul Național Marin Papahānaumokuakea (PMNM) din Oceanul Pacific, la nord de Insulele Hawaii.
PMNM este una dintre cele mai mari zone marine de conservare din lume. Potrivit oamenilor de știință de la Ocean Exploration Trust, doar 3% din zona de conservare a fost explorată până acum. Aceasta se află la peste 3.000 de metri sub suprafața oceanului.
Echipajul navei de cercetare Nautilus a descris formațiunea de pietre ca fiind „un drum de cărămidă galbenă” sau „drumul către Atlantida”. Alți membri ai echipajului au numit formațiunea de pietre bizară sau incredibilă.
”Ceea ce poate arăta ca un drum din cărămidă galbenă” către orașul mitic Atlantida este cu adevărat un exemplu de geologie vulcanică activă antică! Corpul nostru de explorare a fost martorul unor formațiuni geologice incredibil de unice și fascinante”, au subliniat cercetătorii, potrivit Daily Mail.
Citește și: Timpul nu există? Ce descoperire revoluționară ar fi făcut fizica, conform unui profesor
Creatură neobișnuită descoperită în „zona crepusculară” din adâncul oceanului
La începutul lunii aprilie, un grup de oameni de știință de la Institutul de cercetare Monterey Bay Aquarium (MBARI) din Statele Unite a făcut o descoperire excepțională cu ajutorul unui submersibil în adâncurile oceanului.
Aceștia au reușit să filmeze o creatură neobișnuită care pare să aibă o culoare asemănătoare cu cea a căpșunelor, un calamar cu ochi ciudați. Acesta apare în fața camerei de filmat la sute de metri adâncime. Unul dintre ochi era mic și albastru, iar celălalt mare, verde și translucid.
”Proaspăt din adâncuri! În timpul unei scufundări recente în adâncuri, echipa noastră a dat peste unul dintre cei mai remarcabili locuitori ai zonei crepusculare a oceanului: calamarul de culoarea căpșunilor (Histioreuthis heterosis). Am observat acest exemplar de cefalopod purpuriu la adâncimea de 725 de metri”, au precizat cercetătorii de la MBARI.
Aceștia au folosit un submersibil cunoscut sub numele de Doc Ricketts. Este un vehicul fără echipaj, având o cameră video cu rezoluție 4K de înaltă definiție. Calamarul neobișnuit a fost observat în Canionul Monterey, în largul coastelor Californiei din Statele Unite.