24 aug. 2024 | 07:28

Descifrează rapid comportamentul câinelui tău. Ce înseamnă, de fapt, când dă din coadă spre stânga

Utile
Descifrează rapid comportamentul câinelui tău. Ce înseamnă, de fapt, când dă din coadă spre stânga
Descifreaza rapid comportamentul cainelui tau

Pentru a înțelege mai bine ghemotocul blănos pe care îl numești cel mai bun prieten, află ce înseamnă comportamentele comune ale câinilor, conform experților în animale de companie.

Descifrează rapid comportamentul câinelui tău

Avem tendința naturală de a atribui câinilor trăsături și emoții umane, dar ne așteptăm ca manifestările zilnice de energie debordantă să fie comportamente normale pentru un câine. Și, deși putem interpreta anxietatea câinilor din limbajul corpului sau putem înțelege de ce câinii hârâie și urlă, unele comportamente, precum rostogolirea în iarbă sau în lucruri urât mirositoare, urmărirea constantă a stăpânilor, privitul fix, obsesia lor pentru jucăriile care scot sunete, mirositul posteriorului altor câini, târârea fundului pe pământ sau lătratul la nimic, sunt cu adevărat derutante.

Dacă ești pasionat de fotografiile cu cel mai bun prieten blănos, iată câteva legende pentru poze pe care le poți folosi înainte de a le posta pe rețelele de socializare. Ce este considerat comportament normal pentru un câine s-ar putea să te surprindă. Iată ce au de spus experții în comportamentul canin.

Lătratul la poștaș

În fiecare zi, poștașul aduce scrisori și colete, iar în fiecare zi câinele tău latră. Oare acest comportament înseamnă că prietenul tău patruped urăște lucrătorii poștali? „Lătratul la oamenii de afară este un comportament de protecție,” spune Gary Richter, DVM, medic veterinar și fondator al Ultimate Pet Nutrition. „Câinii văd casa lor ca pe teritoriul lor, iar orice persoană care se apropie sau se află în apropierea teritoriului lor este percepută ca o amenințare potențială, așa că latră pentru a alunga intrusul.”

Gândește-te la asta din perspectiva câinelui tău: poștașul aduce corespondența, câinele latră pentru a alunga intrusul, iar poștașul pleacă. Acest lucru creează un tipar care se repetă mereu. „Din perspectiva câinelui, ei salvează casa de la invazie în fiecare zi alungând invadatorul. Noi nu apreciem niciodată eforturile lor,” spune Dr. Richter.

Cerșitul de mâncare

„Câinii sunt, prin natura lor, hrănitori oportuniști. Majoritatea vor accepta bucuroși orice tip de mâncare, în orice moment al zilei”, spune Dr. Gale, care menționează că nu putem da toată vina pe câini. „Oamenii de fapt întăresc comportamentul de cerșit atunci când reacționează și împart mâncarea cu câinele. Câinele învață rapid că aceasta este o tactică de succes pentru a obține gustări suplimentare.”

Privitul fix și așteptarea răbdătoare pentru a prinde o bucățică de pe masă sau o recompensă după ce au făcut ceva bine este un comportament așteptat și comun. Puii în creștere, câinii gestanți și care alăptează, rasele cu cerințe energetice ridicate și cei care fac multă mișcare pot avea un apetit crescut, spune Dr. Gale. „Dacă apetitul animalului dvs. de companie se schimbă sau greutatea lor pare să crească, asigurați-vă că mergeți cu el la veterinar pentru a investiga cauza.”

Descifrează rapid comportamentul câinelui tău

Descifrează rapid comportamentul câinelui tău

Rostogolirea în lucruri urât mirositoare

Nu este de mirare că câinii pot mirosi atât de multe lucruri pe care oamenii nu le pot detecta. Ei au peste 300 de milioane de receptori olfactivi în nas, în timp ce oamenii au doar șase milioane. Cu toți acești receptori, ai crede că orientarea lor puternică către miros i-ar îndepărta de mirosurile respingătoare și puternice, cum ar fi cele ale animalelor moarte, dar pentru ei acestea sunt ca un parfum (urât mirositor). „Părerile lor despre ceea ce constituie un miros atrăgător sunt adesea diferite de ale noastre,” spune Jennifer L. Summerfield, DVM, un medic veterinar de la Brown Veterinary Service din Wayne, Virginia de Vest. „Se crede că comportamentul de a se rostogoli în lucruri moarte sau deosebit de urât mirositoare poate fi apărut ca o modalitate de a masca mirosul câinelui, ceea ce ar putea fi util la vânătoare.”

Mirositul între picioare

Dintre toate lucrurile pe care câinele tău le dorește de la tine, mirositul între picioare nu este ceva la care te-ai gândi în mod obișnuit. Deși acest comportament poate crea situații stânjenitoare, este complet normal și nu ar trebui să te simți rușinat din cauza lui. Dr. Summerfield explică faptul că câinii colectează multe informații esențiale prin intermediul mirosului, iar cele mai concentrate surse de feromoni se găsesc în zona între picioare sau în jurul fundului, fie că vorbim despre două picioare sau patru. „Deși acest comportament poate părea inadecvat din punct de vedere social, mirositul anusului sau al zonelor genitale ale altui câine este o modalitate foarte politică și normală de a spune ‘bună’ în lumea canină, asemănător cu strângerea de mână în rândul oamenilor,” spune ea.

 

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Serialul care face furori în toată lumea. Declarații exclusive ale actorilor
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Cutremur în România. Victor Ponta a primit verdictul. Ce au ordonat judecătorii
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro