Deputații care nu au votat eliminarea pensiilor speciale: lista completă

de: Puiu Alexandru
29 01. 2020

Eliminarea pensiilor speciale din România a fost un subiect foarte controversat, dar legea tocmai a trecut ieri de Camera Deputaților, chiar dacă sunt mulți cei care nu și-au dorit asta.

În mod previzibil, inițiativa eliminării pensiilor speciale a supărat mulți oameni, mai ales oficiali din cadrul anumitor partide politice. Deși legea a trecut, iar unul din proiectele majore inițiate de PNL va intra în istorie, merită reținuți cei care nu și-au dorit asta.

Printre numele importante care au fost și vor rămâne împotriva acestui proiect se numără șase deputați ALDE. În frunte cu Varujan Vosganian, Anton Anton, Toma Petcu și Andrei Gerea, aceștia s-au abținut. Pe aceeași listă intră și 13 deputați UDMR, printre care și Korodi Attila.

Acestea detalii contează însă mai puțin. Important este însă că proiectul referitor la eliminarea pensiilor speciale a fost adoptat marți în plenul Camerei Deputaților cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri. Potrivit votului electronic înregistrat pe site-ul Camerei Deputaților, 13 deputați UDMR, șase deputați ALDE, un deputat de la minorități și unul de la Pro România s-au abținut de la vot.

Numele lui Varujan Vosganian este unul foarte important de pe lista celor care nu și-au dorit această schimbare majoră în legislația românească. El este purtătorul de cuvânt al ALDE, în timp ce Anton Anton de la aceeași formațiune politică a fost în trecut ministru ale Energiei. De asemenea, liderul deputaților UDMR Korodi Attila s-a abținut la votul de marți, împreună cu alți 12 deputați ai formațiunii.

O singură abținere a venit și din partea lui Mihai Niță de la Pro România, în timp ce din partea minorităților numele lui Popescu Mariana a fost trecut la voturi împotriva proiectului tot prin abținere.

În final, pensiile speciale urmează să fie eliminate de la mai multe categori de persoane, datorită votului de marți din Camera Deputaților, for decizional. Printre cei care vor avea de suferit din acest motiv se numără parlamentarii, magistrații și funcționarii publici cu statut special. Excepție de la lege vor face militarii și polițiștii.