Depunerea declarației unice la ANAF. Care este data limită. Descarcă formularul aici

Depunerea declarației unice la ANAF. Care este data limită. Descarcă formularul aici
Care este termenul limită pentru Declarația Unică 2019 de la ANAF?

Expirarea termenului pentru depunerea Declarației Unice va fi peste nu mai puțin de 52 de zile. Guvernul a mutat termenul de depunere, care era la mijlocul lunii martie, după ce site-ul oficial ANAF a picat frecvent.

Declarație unică ANAF se depune până pe 31 iulie

Dup ce Guvernul a mutat data de expirare pentru depunerea Declarației Unice de la mijlocul lunii martie la sfârșitul lunii iulie, românii se înghesuie care mai de care să pună la punct toate actele. Contribuabilii s-au plâns de erorile uriașe întâmpinate pe site-ul oficial ANAF, așa că soluția a fost oferirea a mai multor zile. Termenul de expirare pentru depunerea declarației este 31.07.2019, anunță Agenția Națională de Administrare Fiscală. Declarația poate fi depusă foarte ușor. Trebuie doar să accesezi butonul „Depunere declarație unică” din dreapta paginii principale a site-ului ANAF, ori poți să o faci online, pe www.1-guvernare.ro. Declarația este completată și depusă de către persoanele fizice care datorează impozit pe venit și contribuții obligatorii, conform prevederilor Codului fiscal. Persoanele fizice care nu realizează venituri și optează pentru plata contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate trebuie să depună Declarația Unică.

Obligații:
-declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2018;
-declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019;
-declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2019 şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.

Termenul limită pentru depunerea Declarației Unice la ANAF
Termenul limită pentru depunerea Declarației Unice la ANAF

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre Declarația Unică 2019

„Persoanele fizice care au obligația depunerii Declarației Unice privind impozitul pe venit și contribuții sociale și a plății acestora vor avea mai mult timp la dispoziție pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale. Declarația unică se depune de căre persoane fizice care realizează indvidual sau într-o formă de asociere venituri din România și / sau din străinătate și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Toți cei care au depus sau care vor depune declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale prin mijloacele electronice la distanță și își plătesc obligațiile anuale aferente anului 2018 până la sfârșitul lunii iulie 2019 vor beneficia de o bonificație de 5% din impozitul pe venit și din contribuțiile sociale datorate pentru anul trecut”
Nelu Barbu