Delir în faţa unui bancomat care dădea bani gratis. Oamenii s-au pus imediat la coadă, sumele pierdute sunt importante

de: Ana Chivu
13 10. 2022

Mai multe persoane s-au îmbulzit în fața unui bancomat din Dundee, Scoția. Aceștia au încercat să profite de o defecțiune care făcea aparatul să dea bani gratis tuturor utilizatorilor. Un martor a declarat că oamenii primeau astfel dublul sumei cerute de ei pe ecran. Oamenii legii și-au făcut imediat apariția și au liniștit mulțimea care aștepta cu nerăbdare să folosească aparatul. Ofițerii au chemat ulterior producătorul bancomatului care l-a oprit până la remedierea situației.

Îmbulzeală în fața unui bancomat: aparatul dădea bani gratis

O mulțime de oameni s-au îmbulzit în fața unui bancomat din Dundee, Scoția. Numeroși cetățeni au aflat rapid de ,surpriza’ oferită de un astfel de aparat și au încercat imediat să profite de defecțiune. Aparatul oferea utilizatorilor dublul sumei cerute pe ecran în timpul procesului. Oamenii legii au venit de urgență la fața locului ca să liniștească mulțimea. Polițiștii au chemat producătorul aparatului care l-a oprit până la remedierea situației.

„Am fost anunțați privind un bancomat defect de pe Charleston Drive, Dundee, în jurul orei 16:20, marți, 11 octombrie, 2022. Ofițerii au intervenit, iar mulțimea a fost dispersată. Producătorul a fost contactat, iar aparatul a fost oprit, a transmis un purtător de cuvânt al Poliției Scoțiene.

Cu toate că unii oameni au crezut că vor scăpa liniștiți și vor putea profita de sumele pe care au pus mâna, ei au fost chemați să returneze banii. În caz contrar, aceștia pot fi acuzați de furt. Un incident asemănător a avut loc în Sydney, Australia. Evenimentul s-a petrecut în anul 2011, moment în care oamenii au făcut o coadă imensă pentru a profita de o eroare de soft a bancomatului.

O româncă a profitat de defecțiunea unui bancomat și a scos 32.000 de euro

O româncă în vârstă de 48 de ani a fost condamnată la cinci luni de închisoare de Tribunalul Regional din orașul austriac Feldkirch în luna iunie a.c. Aceasta a profitat de defecțiunea unui bancomat și a scos 32.000 de euro în loc de cei 700 pe care îi avea în gând.

Cea din urmă a fost reținută în Franța pe baza unui mandat internațional de arestare, iar la scurt timp a trebuit să răspundă pentru fapta sa în fața instanței în cursul zilei de 20 iunie. Conform autorităților, o eroare de sistem a dispozitivului a făcut posibil acest lucru.

Femeia a susținut că a folosit suma pentru a-și putea permite tratamentul pentru mama sa grav bolnavă și pentru întreținerea familiei din România. Aceasta a fost acuzată de furt calificat și a primit cinci luni de închisoare.