Defectul major al Simonei Halep care o face să piardă meciurile. Detaliul observat doar de Ion Țiriac la ea

Simona Halep este văzută ca favorită numărul 1 pentru câștigarea trofeului de la Roland Garros

Duminică se dă startul la Roland Garros, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Iar Simona Halep este favorită numărul 1 pentru a-și adjudeca trofeul la French Open. În prima rundă a competiției de la Paris, jucătoarea de pe locul 2 mondial o va înfrunta pe Sara Sorribes Tormo, din Spania, locul 70 WTA. Va fi prima confruntare directă dintre cele două și un duel facil pentru Halep la prima vedere.

Simona Halep nu a mai pierdut din luna ianuarie. Iar Sara Sorribes Tormo vine după un turneu câștigat chiar în Franța, după o finală cu o româncă

Dar Tormo este o specialistă pe zgură și cu siguranță poate pune probleme oricui pe această suprafață. Iar Ion Țiriac a mai remarcat un aspect care provoacă multă îngrijorare înaintea partidei cu Sara Sorribes Tormo. Simona Halep se încălzește mai greu și are adesea probleme în primele tururi ale turneelor.

„Are aceleași șanse pe care le-a avut întotdeauna. Ea poate să câștige orice turneu din lumea asta, dar, cu emotivitatea pe care o are, e greu până se pune în mișcare «mașinăria», de la cap până la picioare. Atunci, ea depinde foarte mult de primele tururi. Cum am spus, toate au aceeași șansă în ziua de start, dar unii fac finala în prima zi și alții după șapte zile”, a declarat Ion Țiriac, 81 de ani, pentru Gazeta Sporturilor.

Ion Țiriac este unul dintre apropiații Simonei Halep

Simona Halep traversează o perioadă excelentă și a reușit să câștige ultimele trei turnee la care a participat. La Dubai, la Praga și la Roma, cu ultimele două disputate pe zgură. Ultima înfrângere pe care a suferit-o Simona Halep a fost în luna ianuarie a acestui an, la Australian Open, în semifinale, la Garbine Muguruza. Și Sara Sorribes Tormo vine după un turneu câștigat. S-a impus la Cagnes-Sur-Mer, turneu de categorie ITF, după o finală în fața Irinei Bara.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI